Μάγκας αστυνομικός θέλει να υιοθετήσει προσφυγόπουλο!

728109-as.jpg

15-09-2016 16:23

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η ιστορία του αστυνομικού Μάριου Κουτσούκου που θέλει να υιοθετήσει ένα προσφυγόπουλο.

Ο Μάριος Κουτσούκος είναι από τη Πάτρα και υπηρετούσε μέχρι πριν λίγο καιρό στη Σάμο.

Ο Μάριος ήταν φοιτητής στο μαθηματικό της Πάτρας μέχρι το 2009, ωστόσο προτίμησε μια καριέρα στην αστυνομία και δεν το έχει μετανιώσει. Μέχρι πριν λίγο καιρό υπηρετούσε στην Σάμο, στο κέντρο υποδοχής μεταναστών. Εκεί ήρθε σε επαφή με τον ανθρώπινο πόνο και αποφάσισε να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορούσε. Ακόμη και σήμερα που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα Μεγάρων, νέοι από τη Συρία που έφυγαν από τη Δαμασκό κυνηγημένοι αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στη Γερμανία διατηρούν επαφή έστω και μέσω facebook με τον νεαρό αστυνομικό που γνώρισαν στην Σάμο και τον φώναζαν με το μικρό του όνομα.

Ο ίδιος μάλιστα θέλησε να υιοθετήσει ένα μικρό κοριτσάκι και προσφέρει ώστε να μεγαλώσει ανθρώπινα: «Προσπάθησα να κάνω ενέργειες ώστε να γίνω ανάδοχος γονέας δηλαδή να δίνω κάποιο ποσό και να έρχομαι σε επικοινωνία με την μικρή ώστε να μαθαίνω το πώς μεγαλώνει! Αλλά δεν είχε καθόλου χαρτιά, ήταν αγνώστου διαμονής και δεν ήταν εφικτό».

Για την απόφασή του να εγκαταλείψει το μαθηματικό για την αστυνομία: «Ένα χρόνο είχα παρακολουθήσει το μαθηματικό Πάτρας! Μετά με το 10% πέρασα στην αστυνομία, οπότε έπρεπε να διαγραφώ γιατί δεν γινόταν να είμαι διπλογραμμένος. Δεν μπορείς να πεις ότι είχα και όνειρο να γίνω αστυνομικός! Δεν είχα ούτε έναν στην οικογένεια! Χωρίς να ξέρω το παραμικρό για την αστυνομία το έκανα! Αλλά έχω μάθει τόσα πολλά πράγματα από την δουλειά μου και έχω δει τόσα πολλά που σίγουρα δεν μετανιώνω για την επιλογή!».

Για την εμπειρία της Σάμου και την επαφή με τους μετανάστες τόνισε: «Τα καλυτερα! Έξι μήνες εκεί είδα τα πράγματα όπως έχουν και όχι όπως τα παρουσιάζουν! Είχα πολλές καλές εμπειρίες στην Σάμο! Μέχρι και δώρα έχω από τους μετανάστες! Θυμάμαι ότι ενώ τους δίναμε τα τιμαλφή τους να φύγουν να πάνε με το βανάκι της ΕΛ.ΑΣ. στο λιμάνι για Πειραιά καθόντουσαν και μου φώναζαν «Mario one photo please και βγάζαμε σέλφι. Φώναζαν οι άλλοι άντε τελείωνε θα χάσουμε το πλοίο!».

Πηγή:thebest.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr