Το τερμάτισε ο Λοβέρδος: Ζητάει να «εξαφανιστούν» τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ

728101-loverdos.jpg

15-09-2016 15:46

Αυτός είναι ο άνθρωπος των καναλαρχών – Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις για να βγάλει «λάδι» τους εργολάβους της ενημέρωσης – Εξέδωσε «πόρισμα» αποφαινόμενος ότι δεν χρωστάει κανείς και ζήτησε να σταματήσουν οι καταθέσεις στην εξεταστική επιτροπή που ερευνά τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και ΜΜΕ

Τελικά αυτή η χώρα είναι βουτηγμένη στο βούρκο της διαπλοκής. Μιας διαπλοκής που δημιουργήθηκε από μεγαλοεπιχειρηματίες σε συνεργασία με το σάπιο πολιτικό κατεστημένο, προς εξυπηρέτηση από κοινού των συμφερόντων τους.

Συμφέροντα άνομα, εις βάρος του ελληνικού δημοσίου, το οποίο επί δεκαετίες κατάκλεβαν αυτοί οι επιχειρηματίες – καναλάρχες και οι «συμμορίες» των πολιτικών που στελέχωναν τις κυβερνήσεις. Ένα αλισβερίσι προκειμένου να καλύπτονται οι βρωμιές, και να εισπράττουν τη στήριξή τους όταν χρειάζονταν τη βοήθεια του Συστήματος, προκειμένου να υπάρχουν στο παιχνίδι της Εξουσίας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κορυφαίος υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και νυν βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επιβεβαίωσε σήμερα πως αυτή η εγχώρια διαπλοκή ζει και βασιλεύει και ελάχιστοι επιθυμούν την κάθαρση.

Αναφερόμενος στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, ο συνταγματολόγος κ. Λοβέρδος ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία ακροάσεων καναλαρχών και εκδοτών σχετικά με τα δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που έλαβαν από τις τράπεζες, υποστηρίζοντας ότι «όπως αποδείχθηκε» δεν έχει δοθεί κανένα θαλασσοδάνειο στα Μέσα Ενημέρωσης.

«Έρχονται άνθρωποι οι οποίοι είτε δεν χρωστάνε, είτε δεν έχουν καμία σχέση» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην Εξεταστική Επιτροπή και ζήτησε -αντίθετα με όλα τα υπόλοιπα κόμματα- να σταματήσουν οι καταθέσεις καναλαρχών και εκπροσώπων των ΜΜΕ και να κληθούν αντ’ αυτών οι εκπρόσωποι της Τράπεζας της Ελλάδος. Στήριξε, μάλιστα, το αίτημα του στον πρωτοφανή και αβάσιμο ισχυρισμό ότι μέχρι στιγμής στην Εξεταστική δεν έχει αποδειχτεί το παραμικρό για θαλασσοδάνεια που δόθηκαν από τράπεζες σε ΜΜΕ.

«Φτιάχνουμε μια εικόνα για κάποιους που χρωστάνε και δεν πληρώνουν. Είναι σαφές ότι όλοι πληρώνουν» ισχυρίστηκε και ανέφερε ότι η μόνη περίπτωση θαλασσοδανείου είναι εκείνη της «Αυγής». Κατηγόρησε, μάλιστα, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι λένε ψέματα για τα θαλασσοδάνεια στα κανάλια. «Φτιάχνουν μια εικόνα διασημοτήτων που χρωστάνε. Ψέματα», είπε ο κ. Λοβέρδος και ισχυρίστηκε ότι “πληρώνουν όλοι”.

Οι ισχυρισμοί του κ. Λοβέρδου ήρθαν σε απόλυτη αντίθεση με τα συνταρακτικά στοιχεία που έχουν καταθέσει στην Εξεταστική οι ίδιοι οι καναλάρχες σχετικά με τα θαλασσοδάνεια που χορήγησαν οι τράπεζες στα ΜΜΕ. Ενδεικτικά αναφέρεται η κατάθεση του Π. Ψυχάρη (ΔΟΛ και Mega) ο οποίος ομολόγησε ότι εξασφάλιζε δάνεια «με αέρα» αλλά και του Γ. Αλαφούζου (ΣΚΑΙ) που απεκάλυψε ότι τα περισσότερα κανάλια δανειοδοτήθηκαν “πέραν της λογικής”. Επίσης οι ίδιες οι εκπρόσωποι των τραπεζών έχουν καταθέσει ότι δάνεισαν περισσότερο από 1 δις ευρώ στα ΜΜΕ και μάλιστα – σε συντριπτικό ποσοστό- δίχως εξασφαλίσεις. Ορισμένες από τις καταθέσεις μάλιστα έχουν ήδη πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και ερευνώνται από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Στον κ. Λοβέρδο απάντησε σειρά βουλευτών-μελών της επιτροπής οι οποίοι του καταλόγισαν «μεθοδεύσεις» υπέρ των καναλαρχών. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας καταλόγισε «μεθοδεύσεις» στον κ. Λοβέρδο. «Αφήνω στην κοινή γνώμη και στην κοινή λογική να κρίνω όσα είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ» τόνισε και του καταλόγισε ότι επί της ουσίας είπε «εκ του μηδενός, μηδέν». Αντιδράσεις υπήρξαν και από άλλους βουλευτές. Η ΝΔ κράτησε, πάντως, ενδιάμεση στάση ζητώντας να προταχθεί η κατάθεση των εκπροσώπων της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά να μην διακοπεί η κατάθεση των καναλαρχών.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...