Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά

728060-ekpaideftikoi2.jpg

15-09-2016 13:32

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα Πέμπτη (15/09) οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ζητούν μόνιμες προσλήψεις.

Στην Αθήνα οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, στην οποία συμμετέχει με στάση εργασίας και η ΟΛΜΕ.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν μόνιμους διορισμούς και λένε «όχι στη διάλυση του ολοήμερου δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου».

Σε εξέλιξη το μεσημέρι της Πέμπτης, βρίσκεται διαδήλωση και στη Θεσσαλονίκη, στην Αριστοτέλους, στο άγαλμα του Βενιζέλου. Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι θα πραγματοποιήσουν πορεία μέσω των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου με κατάληξη στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Παρόμοια συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και καθηγητές καθώς με απόφαση της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης είχε προκηρυχθεί τρίωρη στάση εργασίας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Ζητάμε περισσότερους διορισμούς με μόνιμους εκπαιδευτικούς και άμεση κάλυψη των κενών που υπάρχουν σε σχολεία», δήλωσε ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, εκπαιδευτικός Νεκτάριος Πετράκης, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι αίτημα του κλάδου είναι να αποσυρθούν οι τελευταίες αποφάσεις για το νέο σχολείο και νηπιαγωγείο.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς το κτήριο όπου στεγάζονται οι διευθύνσεις εκπαίδευσης Χανίων.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...