Η παρακράτηση σε μερίσματα – επικουρικές: Οι μειώσεις για 650.000 συνταξιούχους

727948-synta.jpg

15-09-2016 7:57

«Ψαλίδια» επιφυλάσσει το φθινόπωρο για 650.000 συνταξιούχους. Δεν πρόκειται για νέα μέτρα, αλλά για τη σταδιακή εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου που ψηφίστηκε την άνοιξη.

Συνεπώς 240.000 δικαιούχοι επικουρικών, 280.000 μερισματούχοι δημόσιοι υπάλληλοι, 6.000 υψηλοσυνταξιούχοι, 11.000 πρώην τραπεζοϋπάλληλοι που βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και 120.000 που έχασαν το ΕΚΑΣ ή έπεσαν κατηγορία βρίσκονται αντιμέτωποι με τακτικές και αναδρομικές περικοπές.

Ενώπιον πρόσθετων μειώσεων θα βρεθούν οι συνταξιούχοι δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που είδαν τις επικουρικές τους να μειώνονται οι μερισματούχοι δημόσιοι υπάλληλοι οι υψηλοσυνταξιούχοι που εισπράττουν κύριες συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ οι πρώην τραπεζοϋπάλληλοι και όσοι έχασαν το ΕΚΑΣ.

Οι επικείμενες μειώσεις

Επικουρικές: Πρώτη δόση αναδρομικών, τρίτο κύμα αναπροσαρμογών

Η πρώτη δόση των αναδρομικών αναμένεται με την πληρωμή του Οκτωβρίου στις 4/10. Επίσης έρχεται το τρίτο κύμα αναπροσαρμογών για ακόμη 100.000 δικαιούχους των οποίων η συύνταξη είχε μείνει ανέπαφη τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Μέρισμα: Περικοπές για 280.000 συνταξιούχους του Δημοσίου

Τέλος του μήνα έρχεται η λυπητερή για 280.000 συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους που εισπράττουν μέρισμα από το ΜΤΠΥ.

Αυτή τη φορά το μέρισμα θα ε΄ναι πιο μικρό αππό το ποσό που εισέπραξαν οι δικαιούχοι στις αρχές του Ιουλίου αφού θα παρακρατηθεί και η πρώτη δόση των αναδρομικών.

Ολα τα Μερίσματα του Μτοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων αναπροσαρμόστηκαν και η μείωση μετράει από 1/1/2016.

Το ψαλίδι δεν αναμένεται να ξεπεράσει σε ακραίες περιπτώσεις και το 50% σε σύγκριση με τα χρήματα που είχαν πάρει οι συνταξιούχοι τον Μάρτιο.

Πλαφόν: Στην πρέσα οι συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ μεικτά

Κούρεμα έρχεται για τις υψηλές κύριες συντάξεις που ξεπερνούν τις 2.000 ευρώ μεικτά και περίπου 1.820 καθαρά.

Το υπερβάλλον ποσό κουρεύεται και η συνταξη θα αποδίδεται μειωμένη έως και τις 31/12/2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Εθνους στην αναμενόμενη εγκύκλιο ορίζεται πως οι κρατήσεις υπέρ υγείας και υπερ ΑΚΑΓΕ υπολογίζονται στο νέο ποσό της σύνταξης μετά το κούρεμα και όχι στο αρχικό μεικτό ποσό.

Απώλειες θα δουν και όσοι εισπράττουν συντάξεις πάνω από 3.000 ευρώ καθαρά. 

Τα νέα πλαφόν ισχύουν από 1ης Ιουνίου και αν καταστεί εφικτλό  να υπολογιστούν και να μπουν στο σύστημα από τη σύνταξη Οκτωβρίου τότε μιλάμε για σωρευτικά ανδρομικά 4 μηνών τα οποία θα επισταφούν σε δόσεις.

Τραπεζοϋπάλληλοι: Επανυπολογισμός και κούρεμα στις προσυνταξιοδοτικές παροχές 

Με τις συντάξεις του Οκτωβρίου αναμένονται και οι περικοπές στις προσυνταξιοδοτικές παροχές των τραπεζοϋπαλλήλων.

ΕΚΑΣ: Επιστροφή σε δόσεις για όσους το πήραν τον Ιούνιο ενώ δεν το δικαιούνται

Λόγω των νέων εισοδηματικών κριτηρίων που εισήγαγε ο τελευταίος νόμος 120.000 συνταξιούχοι έχασαν το ΕΚΑΣ ή έπεσαν κατηγορία και θα πάρουν μικρότερο επίδομα. Οι αλλαγές μετρούν  από 1ης Ιουνίου αλλά η αρχή των περικοπών έγινε με τις συντάξεις του Ιουλίου.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...