Εκλογές ΗΠΑ: Σε άλλο επίπεδο η προεκλογική εκστρατεία – Οι υποψήφιοι εκδίδουν ιατρικά ανακοινωθέντα!

727934-clinton-1.jpg

15-09-2016 3:58

Οι υποψήφιοι των δύο κομμάτων για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ έδωσαν την Τετάρτη (14/9) στη δημοσιότητα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας τους.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών Κλίντον, 68 ετών, είναι σε θέση να υπηρετήσει ως πρόεδρος ενώ τώρα αναρρώνει από μη-μεταδοτική, βακτηριακή πνευμονία, ανακοίνωσε η προσωπική της γιατρός Λίσα Μπάρντακ με επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα από το προεκλογικό γραφείο της υποψήφιας.

Ο Τραμπ, 70 ετών, γνωρίζει ότι θα μπορούσε να χάσει μερικά κιλά, αλλά κατά τ’ άλλα είναι απόλυτα υγιής, είπε η σύμβουλος της προεκλογικής του εκστρατείας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς στο τηλεοπτικό κανάλι MSNBC, αφού ο υποψήφιος βιντεοσκόπησε μέρος ιατρικής εκπομπής (Dr. Oz Show) στη Νέα Υόρκη που θα προβληθεί σήμερα Πέμπτη.

Η Μπάρντακ ανέφερε ότι η Κλίντον βρίσκεται υπό δεκαήμερη αγωγή αντιβίωσης για την πνευμονία, η οποία διαγνώστηκε την Παρασκευή.

Η γιατρός της σημείωσε επίσης ότι τα επίπεδα χοληστερίνης και πίεσης της Κλίντον βρίσκονται μέσα σε κανονικά πλαίσια και ότι οι εξετάσεις στήθους (μαστογραφία και υπέρηχος) είναι κανονικές και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ανάπτυξης καρδιακής ανεπάρκειας, που είναι κληρονομική στην οικογένειά της.

Η υποψήφια λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για υποθυρεοειδισμό και αλλεργίες, καθώς και συμπληρώματα βιταμίνης Β12 και αντιπηκτικό φάρμακο το οποίο παίρνει μετά τη διάγνωση θρόμβου στο κεφάλι το 2012.

Τον Ιούλιο του 2015, η γιατρός είχε δώσει στη δημοσιότητα δισέλιδη αναφορά για την υγεία της Κλίντον. Τον Δεκέμβριο του 2015 το γραφείο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ είχε δημοσιεύσει επιστολή του προσωπικού του γιατρού, ο οποίος χαρακτήριζε την υγεία του «εκπληκτικά εξαιρετική» χωρίς να παραθέτει λεπτομέρειες.

Το γραφείο του Τραμπ έχει ανακοινώσει ότι θα δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες για την υγεία του υποψήφιου στο άμεσο μέλλον.

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της Κλίντον γερουσιαστής Τιμ Κέιν, 58 ετών επίσης έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή γιατρού. Ο Δρ. Μπράιαν Μόναχαν, που επιβλέπει το Γραφείο του Θεράποντος Ιατρού στο αμερικανικό Κογκρέσο, είπε ότι ο Κέιν «χαίρει εξαιρετικής υγείας γενικά», βάσει εξετάσεων του Φεβρουαρίου, και ότι δεν υπόκειται σε καμία φαρμακευτική αγωγή αλλά τού προτάθηκε να πάρει συμπληρώματα βιταμίνης D.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...