Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής με αφορμή τη σύλληψη της Σταμάτη: Ο νόμος είναι ίσος έναντι όλων

727827-stamati.jpg

14-09-2016 17:24

Ανακοίνωσε εξέδωσε το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής με αφορμή της σύλληψη της δημοσιογράφου Σάσα Σταμάτη στην οποία επισημαίνει ότι «ο νόμος είναι ίσος εναντίον όλων».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνδικαλιστές αστυνομικοί κάνουν λόγο για «πιέσεις» που δέχθηκε ο ειδικός φρουρός που έκανε μήνυση στην κ. Σταμάτη, για να αποσύρει τη μήνυση.

«Ο  Νόμος έναντι των πολιτών, μεταξύ αυτών και των αστυνομικών, δεν διαφοροποιείται έναντι   “επωνύμων δημοσιογράφων ”  και απλών κοινών θνητών . Η ενδεχόμενη έπαρση εκείνων που αισθάνονται υπεράνω του Νόμου υβρίζοντας απλούς εργαζόμενους, εμποδίζοντας τους στο έργο που τους έχει αναθέσει η πολιτεία, πρέπει να οδηγείται στην κρίση των δικαστικών αρχών. Το   Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α στηρίζει τον συνάδελφο που μπήκε στη “δύνη’ παντοειδών πιέσεων και τελικά έπραξε το καθήκον του, όπως στηρίζει ΕΜΠΡΑΚΤΑ και ενθαρρύνει όλους τους Συναδέλφους να πράττουν τα νόμιμα αδιαφορώντας σε παρεμβάσεις, αναγνωρίζοντας σε  όλους τους πολίτες ονοματεπώνυμο, αδιαφορώντας στον “επώνυμο”», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το χρονικό

Η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη συνελήφθη σήμερα (14/9) το πρωί μετά από μήνυση σε βάρος της για εξύβριση αστυνομικού.

Η γνωστή δημοσιογράφος φέρεται να είχε διπλοπαρκάρει έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά όταν και δέχθηκε παρατήρηση από αστυνομικό  για να μετακινήσει το αυτοκίνητο από το σημείο.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό που έκανε τη μήνυση η κ. Σταμάτη του επιτέθηκε φραστικά και μάλιστα απρεπώς και έτσι εκείνος κατέθεσε μήνυση σε βάρος της για εξύβριση με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α

«Με αφορμή το περιστατικό της σύλληψης δημοσιογράφου για εξύβριση,  από Ειδικό Φρουρό  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, μετά και την έκταση που έλαβε στα Μ.Μ.Ε,  το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α για πολλοστή φορά επαναλαμβάνει την θέση του.

Ο  Νόμος έναντι των πολιτών, μεταξύ αυτών και των αστυνομικών, δεν διαφοροποιείται έναντι   “επωνύμων δημοσιογράφων ”  και απλών κοινών θνητών . Η ενδεχόμενη έπαρση εκείνων που αισθάνονται υπεράνω του Νόμου υβρίζοντας απλούς εργαζόμενους, εμποδίζοντας τους στο έργο που τους έχει αναθέσει η πολιτεία, πρέπει να οδηγείται στην κρίση των δικαστικών αρχών.

Το   Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α στηρίζει τον συνάδελφο που μπήκε στη “δυνη’ παντοειδών πιέσεων και τελικά έπραξε το καθήκον του, όπως στηρίζει ΕΜΠΡΑΚΤΑ και ενθαρρύνει όλους τους Συναδέλφους να πράττουν τα νόμιμα αδιαφορώντας σε παρεμβάσεις, αναγνωρίζοντας σε  όλους τους πολίτες ονοματεπώνυμο, αδιαφορώντας στον “επώνυμο”.»ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...