Θάσος: Υπό πλήρη έλεγχο όλα τα πύρινα μέτωπα

727683-fwtia-thasos.jpg

14-09-2016 10:22

Καλά είναι τα νέα από το πολύπαθο νησί της Θάσου, όπου επί τρεις ημέρες η φωτιά κατέστρεφε σπίτια, δασικές εκτάσεις, ελαιόδεντρα, μελίσσια, αποθήκες.

Σήμερα Τετάρτη (14/09) και μετά από τέσσερα εικοσιτετράωρα καταστροφής, η μεγάλη φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης, έχοντας όμως κάψει συνολικά περισσότερα από 140.000 στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων και επιφέροντας τεράστιο πλήγμα στους ελαιοπαραγωγούς και τους μελισσοκόμους του νησιού.

Δίνοντας καθημερινά όλες αυτές τις μέρες έναν τιτάνιο αγώνα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν χθες το απόγευμα να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τις φωτιές σε όλα τα πύρινα μέτωπα στα βορειοδυτικά, τα δυτικά και τα νότια του νησιού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι επίγειες δυνάμεις θα παραμείνουν στο νησί για ένα ακόμα 24ωρο, ώστε να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.

Με απόφαση του δημάρχου Θάσου τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν ούτε και σήμερα παρά τον αρχικό σχεδιασμό, που είχε ανακοινωθεί.



ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr