Ο Malakas απειλεί Ιαπωνία και Φιλιππίνες (ΒΙΝΤΕΟ)

727664-05_gener2.jpg

14-09-2016 8:43

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες Aρχές σε Φιλιππίνες και Ιαπωνία που ετοιμάζονται να δεχθούν το χτύπημα της τροπικής καταιγίδας Malakas, που σταδιακά δυναμώνει κι εκτιμάται ότι θα αναβαθμιστεί σε τυφώνα.

Η τροπική καταιγίδα Malakas, όπως είναι η διεθνής ονομασία της, δημιουργήθηκε στον απόηχο του σούπερ τυφώνα Meranti, στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Malakas, που στις Φιλιππίνες είναι πιο γνωστή με το όνομα Gener, θα ισχυροποιηθεί σταδιακά και θα γίνει τυφώνας που θα ακολουθήσει βορειοδυτική πορεία πριν χτυπήσει τα ιαπωνικά νησιά Ryukyu, σε λίγες μέρες.

Την Τρίτη το βράδυ η τροπική καταιγίδα Malakas βρισκόταν περίπου 800 μίλια ανατολικά της Μανίλα, με κατεύθυνση προς τα βόρεια-βορειοανατολικά

Σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης Τυφώνων, η τροπική καταιγίδα Malakas θα έχει πάρει τη μορφή τυφώνα ως την Πέμπτη, οπότε κι εκτιμάται ότι θα σαρώσει την Ιαπωνία με θυελλώδεις ανέμους, που θα φτάνουν ακόμη και τα 95 χιλιόμετρα την ώρα, βροχή και καταιγίδες.

Σε αυξημένο επίπεδο ετοιμότητας βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές στα νησιά Ryukyu, στο νησί Ishigaki, αλλά και την Οκινάουα, όπου βρίσκεται η αεροπορική βάση Kadena. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο τυφώνας Malakas θα περάσει και από την πρωτεύουσα της Ταϊβάν, Ταϊπέι.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο τυφώνας Malakas κάνει την εμφάνισή του, καθώς είχε χτυπήσει ξανά πριν από έξι χρόνια.


loading...