Δίκη Χ.Α. – Συντετριμμένη η αδερφή του Παύλου Φύσσα: «Τραγούδια έγραφε, δεν σκότωνε»

726142-diki-x.a.jpg

08-09-2016 11:08

«Τραγούδια έγραφε δεν σκότωνε…Θα μπορούσαν να του απαντήσουν με τραγούδια».

Αυτή ήταν η απάντηση της αδελφής του Παύλου Φύσσα στις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας.

Η Ειρήνη Φύσσα πήγε στο δικαστήριο για να ολοκληρώσει την κατάθεσή της, την οποία, πριν από περίπου ένα χρόνο, άφησε στη μέση όταν κατέρρευσε μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Με φωνή τρεμάμενη από την ένταση, η μάρτυρας στην σύντομη κατάθεση της ενώπιον του δικαστηρίου, είπε ότι η γνώση της για τα γεγονότα το βράδυ της δολοφονίας προέρχεται από όσα της είπαν, εκ των υστέρων, οι φίλοι του αδελφού της.

«Δεν ήμουν παρούσα. Είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία για μένα. Δεν ξέρω πολλά πράγματα δεν ήμουν μπροστά. Ενημερώθηκα από τον πατέρα μου, πήγα στο νοσοκομείο και είδα τον αδελφό μου νεκρό. Προσπαθούσα να καταλάβω τι έχει γίνει και για το λόγο αυτό μίλησα  με τα παιδιά που ήταν μαζί του εκείνο το βράδυ», είπε η Ειρήνη Φύσσα και συμπλήρωσε φανερά συγκινημένη, «έχω συγκρατήσει ότι ο Παύλος πήγε να δει μπάλα και δεν ξαναγύρισε. Έχω συγκρατήσει ότι ήταν εκεί αστυνομικοί…».

Συνήγορος υπεράσπισης: Πιστεύετε ότι ο αδελφός σας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής;

Μάρτυρας: Από όσα έχουν ακουστεί εδώ μέσα αυτό προκύπτει.

Συνήγορος υπεράσπισης: Για τα τραγούδια του έχετε κάποια γνώση;

Μάρτυρας: Τραγούδια έγραφε δεν σκότωνε. Έγραφε για την ελευθερία, την αγάπη…

Συνήγορος υπεράσπισης: Είχε κάποια αντιφασιστικά στοιχεία στα τραγούδια του;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω. Θα μπορούσαν να του απαντήσουν με τραγούδια.

Η κατάθεση της Ειρήνης Φύσσα διήρκησε λίγα μόλις λεπτά. Η γυναίκα κατέβηκε από το βήμα του μάρτυρα συναισθηματικά φορτισμένη και βγαίνοντας από την δικαστική αίθουσα ξέσπασε σε λυγμούς.

Η δίκη συνεχίζεται με τον σχολιασμό των μαρτυρικών καταθέσεων που έχουν προηγηθεί από τους συνηγόρους υπεράσπισης.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...