Ισόβια στον «μαϊμού» γιατρό με τη Φεράρι – Ήταν επί 13 χρόνια διευθυντής νοσοκομείου!

727519-giatros.jpg

13-09-2016 17:16

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης στον Γιάννη Καστάνη, η υπόθεση του οποίου είχε συνταράξει το πανελλήνιο.

Φωνάζοντας «είμαι γιατρός», ο Γιάννης Καστάνης άκουσε την Πρόεδρο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ευβοίας να του ανακοινώνει την ποινή των ισοβίων σγια την απάτη που διέπραξε εις βάρος του ελληνικού δημοσίου, προσποιούμενος επί χρόνια τον γιατρό και φτάνοντας μέχρι τη θέση του διευθυντή νοσοκομείου της Σκύρου, θέση την οποία διατήρησε επί 13 ολόκληρα χρόνια. Σύμφωνα, με την απόφαση του δικαστηρίου, ο Γιάννης Καστάνης προκάλεσε ζημία ύψους 667.000 ευρώ.

Όπως αποδείχτηκε από τη διαδικασία, οι τίτλοι σπουδών που είχε προσκομίσει από το πανεπιστήμιο της Ρώμης ”La Sapienza” και τους οποίους είχε καταθέσει το 1999 στο υπουργείο Υγείας, ήταν πλαστοί. Η κακοδιοίκηση, όμως, που επικρατεί στον δημόσιο τομέα δεν επέτρεψε την αποκάλυψη της απάτης παρά μόνο το 2013. Τότε ο «γιατρός» διέφυγε στην Αμερική. Τελικά οι αμερικανικές αρχές τον συνέλαβαν και ακολούθησε η έκδοσή του στην Ελλάδα, τον Φεβρουάριο του 2016.

Εκτός όλων των άλλων, ο Γιάννης Καστάνης αγαπούσε και την πολυτελή ζωή. Είναι ενδεικτικό ότι διέθετε Φεράρι αλλά και ένα μικρό ιδιωτικό αεροπλάνο. Τώρα το μόνο που απομένει είναι να οδηγηθεί στη φυλακή. 

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο της ίδιας δίκης επιβλήθηκε η ποινή των δις ισόβια στον συγκατηγορούμενο του Γιάννη Καστάνη, έναν φωτογράφο που έκανε τον ακτινολόγο και ο οποίος επίσης διαφεύγει στο εξωτερικό.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...