Τηλεοπτικές άδειες: Εξέλιξη – «βόμβα» με το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας

725886-tileoptikes-adeieis.jpg

07-09-2016 13:49

Στα χέρια ενός εκ των συμμετεχόντων στη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών θα παραδοθεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, με εντολή της εισαγγελέα Ροζαλίας Λάλλη, που έκανε δεκτό σχετικό αίτημα του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA και του καθηγητή Πάνου Λαζαράτου.

«Να χορηγηθούν τα αιτηθέντα από τη ΓΓΕΕ λόγω συντρέχοντος εννόμου συμφέροντος αφαιρουμένων των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων», αναφέρει η παραγγελία της κας Λάλλη.

Ο εισαγγελέας κάνοντας δεκτό το αίτημα, δίνει εντολή στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και την Αρχή Για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, πρώτον να μην καταστραφεί το υλικό των καμερών από τις 66 ώρες της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες και δεύτερον να παραδοθούν προς μελέτη στον τηλεοπτικό σταθμό.

Δύο οι κινήσεις

Από το πρωί ο τηλεοπτικός σταθμός έκανε δύο κινήσεις:

Πρώτον ζήτησε το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραφαν επί 66 ώρες όσα έγιναν κατά τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, με αίτηση που κατέθεσε ο καθηγητής Πάνος Λαζαράτος τόσο την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης όσο και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο σταθμός ζητεί να μελετήσει το υλικό αυτό, που απεικονίζει όλα έγιναν στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας, ώστε να θεμελιώσει «την αντισυμβατική συμπεριφορά της εταιρίας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη», την οποία ήδη έχει καταγγείλει στα αρμόδια όργανα ζητώντας να αποβληθεί από τον διαγωνισμό ως πρώτη επιλαχούσα και να ακυρωθεί συνολικά, εξ αυτού του λόγου, ολόκληρη η δημοπρασία.

Δεύτερον προσέφυγε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών ζητώντας σχετική παραγγελία, η οποία και έγινε δεκτή γεγονός που σημαίνει πως αφενός δεν πρέπει να καταστραφεί το υλικό (την Παρασκευή θα έπρεπε να καταστραφεί) και αφετέρου να παραδοθεί στον ALPHA.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...