Αγιασμός για τρεις μαθητές στο σχολείο της Ερείκουσας

727254-ereikousa.jpg

12-09-2016 18:32

Συγκίνηση, χαρά και ελπίδα, σκόρπισε σήμερα, το χτύπημα του κουδουνιού στο δημοτικό σχολείο της Ερείκουσας, που βρίσκεται 14 χιλιόμετρα από την Κέρκυρα και είναι ένα από τα τρία Διαπόντια Νησιά, τα τελευταία βορειοδυτικά ακρωτήρια της Ελλάδας.

Το Δημοτικό Σχολείο της Ερείκουσας που χτίσθηκε το 1920, με δωρεά της οικογένειας Α. Συγγρού, είναι το μόνο σχολείο που έχει ζωή στα Διαπόντια Νησιά, καθώς στους Οθωνούς και το Μαθράκι τα σχολεία έκλεισαν πριν από πολλά χρόνια, λόγω της μετανάστευσης στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας, που έβαλε οριστικό λουκέτο στα σχολεία.

Οι τρεις μαθητές που βρέθηκαν σήμερα στο προαύλιο του πέτρινου μονοθέσιου σχολείου, γέμισαν αισιοδοξία σε όλους τους κατοίκους της Ερείκουσας, που πολλοί εξ αυτών βρέθηκαν και αυτοί στην αυλή του σχολείου για να καλωσορίσουν τους καινούργιους μαθητές.

Οι μοναδικοί τρεις μαθητές των Διαποντίων Νήσων, είναι και τα τρία αγόρια, διαφορετικών ηλικιών και θα παρακολουθήσουν μαθήματα της Α΄ της Γ’ και της ΣΤ΄ τάξης, χωρίς αυτό να δυσκολέψει τη δασκάλα τους που θα έρθει στο σχολείο το αργότερο μέχρι την Πέμπτη. 

Ο μεγάλος μαθητής της τάξης είναι ο Ρενάτο, αλβανικής καταγωγής, που γεννήθηκε στην Ελλάδα και μεγάλωσε στην Ερείκουσα, θα ήταν και ο μοναδικός μαθητής, αν δεν ερχόταν φέτος και τα άλλα δύο παιδάκια που η επαγγελματική απασχόληση του πατέρα τους, τους πήρε από την Αττική και τους έφερε στο μικρό νησάκι της Ερείκουσας που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη από παιδικές φωνές.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr