Νικολόπουλος: Στο χέρι μας η νέα σχολική χρονιά να είναι μια δημιουργική και όχι μια χαμένη χρονιά

727122-nikolopoulos9.jpg

12-09-2016 11:58

«Το λυκαυγές της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει τη χώρα μας στα «άπατα» της οικονομικής κρίσης, που έχει αφήσει πίσω της ανεργία, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, αυτοκτονίες, αβεβαιότητα και πνευματική πενία. Σ’ αυτό το ζοφερό περιβάλλον κτυπάει σήμερα το κουδούνι», αναφέρει σήμερα, Δευτέρα σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος.

Αναλυτικότερα, στο μήνυμά του ο Ν. Νικολόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Είναι το κουδούνι των κινδύνων που έχουν περικυκλώσει τη χώρα μας, αλλά και κουδούνι αφύπνισης. Είναι το κουδούνι της μάθησης που καλλιεργεί το πνεύμα και την ύπαρξη και βοηθά να βλέπουμε φως ακόμη και εκεί που δεν υπάρχει.

Η νέα γενιά βρίσκεται, αναμφίβολα, μπροστά σε πολλές δυσκολίες, αλλά και μπροστά στην πρόκληση μετατροπής της ανασφάλειας σε ελπίδα.

Δυστυχώς το φως αργεί να φανεί στο τούνελ και αυτό τα βαραίνει όλα, τα δυσκολεύει αναπόφευκτα όλα. Εάν νοιώσει ως δική της ευθύνη να αλλάξει τον ρουν των πραγμάτων, με μοχλό την πίστη και την μαχητικότητα και με τα εφόδια της γνώσης, τότε μπορεί μια ειρηνική επανάσταση να φέρει την ανατροπή της νέας μισάνθρωπης τάξης πραγμάτων που ζούμε…

Υποχρέωση όλων μας είναι να αντισταθούμε στο ρεύμα. Τα παιδιά έχουν περισσότερη δύναμη να νοιώσουν ως ευθύνη τους αυτή την αλλαγή, με την πίστη στο Χριστό και τον εαυτό τους να αποτελεί τον κύριο μοχλό αυτής της προσπάθειας.

Είναι κοινή παραδοχή ότι τούτη η γενιά, που θα καθίσει σήμερα στα θρανία, είναι αδικημένη. Αλλά η αδικία πεισμώνει και πασχίζοντας κάτι καλύτερο μπορεί να προσμένει. Έτσι, θα έχει και πρόσθετο νόημα ο αγώνας της, γιατί θα έχει καταφέρει περισσότερα από τις προγενέστερες γενιές. Δεν αναφέρομαι στο μέλλον, αλλά στο παρόν.

Γνωρίζοντας, ως πολύτεκνος μάλιστα, τον αγώνα των παιδιών, ενστερνίζομαι το μόχθο και τις αγωνίες τους, αλλά είμαι και πεπεισμένος ότι συμφωνούν πως πρόκειται για έναν ωραίο αγώνα, έναν ευλογημένο αγώνα, από τον οποίο θα δρέψουν τους καρπούς των κόπων τους, με γνώμονα μια δικαιότερη κοινωνία και ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας και την ανθρωπότητα.

Η νέα σχολική χρονιά και είναι στο χέρι όλων μας να μην είναι μια χαμένη χρονιά. Με αυτές τις λίγες σκέψεις εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλή και δημιουργική χρονιά!».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...