Τηλεοπτικές άδειες: Νέος «πόλεμος» κυβέρνησης – ΝΔ για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

727115-tileoptikes-adeies2.jpg

12-09-2016 11:29

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, μετά τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα χθες, Κυριακή (11/09/2016) στη ΔΕΘ, ότι δεν πιστεύει πως το Συμβούλιο της Επικρατείας θα ζητήσει την ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Για «ωμή, προκλητική και χωρίς προηγούμενο παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Δικαιοσύνη» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι «προδίκασε το αποτέλεσμα των προσφυγών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του νόμου Παπά για την ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες».

«Είμαστε βέβαιοι ότι οι Σύμβουλοι της Επικρατείας θα επιτελέσουν με ευθύνη το καθήκον τους και θα λειτουργήσουν κατά συνείδηση και όχι κατ’ εντολή του κ. Τσίπρα» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς.

Στη ΝΔ απάντησαν πηγές του Μαξίμου, χαρακτηρίζοντας «όψιμη την ανησυχία για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης», επικρίνοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «εξακολουθεί να λειτουργεί ως γραφείο Τύπου των καναλαρχών».

«Στη συνέντευξή του στην ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός δήλωσε επί λέξει ότι “η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις της και η Κυβέρνηση θα την σεβαστεί απολύτως”. Ας μην ανησυχεί λοιπόν η Νέα Δημοκρατία, που θυμήθηκε προσφάτως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Και κυρίως ας βρει κάτι άλλο να κάνει, από το να λειτουργεί σαν γραφείο τύπου των καναλαρχών», ανέφερε ειδικότερα η κυβέρνηση.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr