Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Το πρόβλημα υγείας της Χίλαρι θα δώσει τη νίκη στον Τραμπ;

727076-h.jpg

12-09-2016 9:53

Η Χίλαρι Κλίντον ένιωσε αδιαθεσία στη διάρκεια της τελετής στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Χίλαρι Κλίντον αποχώρησε πριν το τέλος της τελετής χθες (Κυριακή 11/9) στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων της 11/9 στη Νέα Υόρκη λόγω θερμοπληξίας.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ «ένιωσε μια έξαψη» και πήγε στο διαμέρισμα της κόρης της Τσέλσι στο Μανχάταν, ενώ δύο ώρες αργότερα εξήλθε δηλώνοντας ότι νιώθει πολύ καλύτερα.

Σύμφωνα με δήλωση της προσωπικής της ιατρού Λίσα Μπάρντακ, η Κλίντον έβηχε λόγω αλλεργιών, ενώ την Παρασκευή (09/09) είχε διαγνωστεί με πνευμονία.

«Της δόθηκε αντιβίωση και η συμβουλή να ξεκουραστεί και να αλλάξει το πρόγραμμά της. Ενώ βρισκόταν στην τελετή σήμερα το πρωί, υπέστη θερμοπληξία και αφυδάτωση. Την έχω μόλις εξετάσει και τώρα έχει ενυδατωθεί και ανακάμπτει πολύ καλά», είπε η Μπάρντακ.

Υποψήφιοι για την προεδρία στο παρελθόν έχουν δημοσιοποιήσει πολύ περισσότερες λεπτομέρειες για την υγεία τους από ό,τι ο Τραμπ, 70, ή η Κλίντον.

Από επικοινωνιακής άποψης και με δεδομένη την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης εν όψει των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου, η αποχώρηση της Χίλαρι από την εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 ήταν ένα συντριπτικό πλήγμα, ενώ η χθεσινή της εικόνα μόνο ανησυχία θα μπορούσε να προκαλέσει στους ψηφοφόρους της.

Αρκετό καιρό ο Ντόναλντ Τραμπ τονίζει με κάθε ευκαιρία ότι η Χίλαρι Κλίντον δεν είναι σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντα της Προέδρου των ΗΠΑ, κι αυτό διότι, πολύ απλά, στα 68 της χρόνια η υγεία της είναι κλονισμένη.

Μάλιστα, κύκλοι προσκείμενοι στον Τραμπ απαιτούν από την Χίλαρι να δώσει στη δημοσιότητα τον πλήρη υγειονομικό της φάκελο, κάτι που η ίδια είναι απρόθυμη να κάνει.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...