«Απόβαση» Τούρκων στη Μυτιλήνη


11-09-2016 22:06

Πολλοί είναι οι Τούρκοι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί κατά τη διάρκεια της μεγάλης μουσουλμανικής γιορτής του Κουρμπάν Μπαϊράμ.

Ατέλειωτες ουρές σχηματίζονται στο τελωνείο στο Αϊβαλί από Τούρκους τουρίστες που επέλεξαν να περάσουν τη μεγάλη μουσουλμανική γιορτή του Κουρμπάν Μπαϊράμ στη Λέσβο.

Από χθες (10/09/2016) μέχρι και σήμερα (11/09/2016) το πρωί, στη Μυτιλήνη με συνεχή δρομολόγια από την απέναντι ακτή πέρασαν συνολικά 1800 Τούρκοι επισκέπτες. Ενώ μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη (14/09/2016) που αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση υπολογίζεται από τον ταξιδιωτικό πράκτορα που ειδικεύεται σε ταξίδια Τούρκων τουριστών στη Μυτιλήνη κ. Άρη Λαζαρή ο οποίος και μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι στο νησί θα έρθουν ίσως και 7.000 Τούρκοι παραθεριστές. 

Ας σημειωθεί ότι η τουρκική κυβέρνηση θέλοντας να ενισχύσει τις διακοπές Τούρκων πολιτών στα παράλια που δοκιμάσθηκαν φέτος το καλοκαίρι από τις τρομοκρατικές ενέργειες αλλά και από το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε στη γειτονική χώρα στις 15 του περασμένου Ιουλίου, έδωσε στη γιορτή του Κουρμπάν Μπαϊράμ χαρακτήρα μίνι διακοπών για όλους. Κλείνοντας υπηρεσίες και δίνοντας άδειες σε όλους από την περασμένη(09/09/2016) Παρασκευή μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή (18/09/2016). 

Να σημειώσουμε εδώ ότι μείωση στις αφίξεις Τούρκων τουριστών στη Λέσβο, κατά 42% σε σχέση με πέρυσι, έδειξαν τα στοιχεία αφίξεων στο λιμάνι της Μυτιλήνης, τον περασμένο Αύγουστο. Ως αιτία αυτού του γεγονότος θεωρήθηκε η εκδήλωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος στις 15 του περασμένου Ιουλίου και η εξ αυτού έμμεση απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, που επιβλήθηκε σε μεγάλο μέρος του τουρκικού πληθυσμού. 

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr