ΔΕΘ 2016: Τι θα ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας από το Βελλίδειο

726732-tsipras.jpg

10-09-2016 16:50

Ευπαθείς ομάδες, υγεία, αλλά και οι νέοι επιστήμονες οι οποίοι έχουν πάρει το δρόμο της μετανάστευσης, θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κατά την ομιλία του από το βήμα της τελετής των εγκαινίων της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Αποστολή – ρεπορτάζ: Διονυσία Προκόπη

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει μια σύντομη αποτίμηση του κυβερνητικού έργου, τον ένα χρόνο που μεσολάβησε από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με βάση τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, με ορίζοντα ολοκλήρωσης της τετραετίας, καθώς όπως τόνισε νωρίτερα σήμερα (10/09), σκοπεύει να κάνει απολογισμό του κυβερνητικού έργου στη ΔΕΘ, κάθε χρόνο μέχρι το 2019.

Ως προς τον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, στον οποίο ο πρωθυπουργός θα αφιερώσει σημαντικό μέρος της ομιλίας του, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα ανακοινώσει:

– Μέτρα στήριξης των παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων, ώστε να μην μένουν εκτός της δημόσιας προσχολικής εκπαίδευσης χιλιάδες παιδιά.

– Αύξηση του αριθμού των σχολείων, στους μαθητές των οποίων παρέχονται δωρεάν γευμάτα, ώστε να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα ελλιπούς σίτισης μικρών παιδιών και τα φαινόμενα λιποθυμιών ειδικά στα δημοτικά.

– Προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στο ΕΣΥ και ειδικά στα δημόσια νοσοκομεία.

– Πρόγραμμα με παροχή κινήτρων για την απορρόφηση νέων Ελλήνων επιστημόνων, οι οποίοι έχουν μεταναστεύσει σε χώρες της Ευρώπης από την αρχή της κρίσης. Πρόκειται για τo φαινόμενο του “brain-drain”, το οποίο έχει στερήσει από τη χώρα και την οικονομία χιλιάδες νέους υψηλού μορφωτικού επιπέδου και ειδίκευσης. Η μάζα αυτή Ελλήνων επιστημόνων, στις πιο παραγωγικές τους ηλικίες, αποτελεί και προϋπόθεση για την ανάπτυξη της καινοτομίας και της έρευνας στη χώρα.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr