Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Θάσο: Κάηκαν σπίτια – Εγκλωβίστηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

726730-thasos.jpg

10-09-2016 16:37

Ανεξέλεγκτη καίει από τα ξημερώματα του Σαββάτου η πυρκαγιά στο νησί της Θάσου που ξέσπασε εξαιτίας κεραυνών.

Η φωτιά καίει σε τέσσερα μέτωπα στις περιοχές Ραχώνι, Πρίνος, Αλυκές και Λιμενάρια ενώ έχουν ήδη εκκενωθεί οι οικισμοί Άνω και Κάτω Καζαβήτι καθώς και το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα.

Σημειώνεται ότι κατά την επιχείρηση κατάσβεσης ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά στην προσπάθεια δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης στην περιοχή Κάστρο Λιμεναριών. Ο πυροσβέστης στη συνέχεια διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου όπυ διεγνώσθη με συντριπτικό κάταγμα ποδιού και λόγω της κατάστασης του μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο Καβαλάς προκειμένου να χειρουργηθεί.

Εγκλωβίστηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβίστηκαν για αρκετές ώρες εξαιτίας των πυκνών καπνών και της φωτιάς και δεν μπορούσαν να κατευθυνθούν με ασφαλή τρόπο στον Πρίνο. Οι ίδιοι, μιλώντας στο «Kokkinokavalas.gr»,  περιέγραψαν την κατάσταση ως εφιαλτική.

Πρόκειται για τους βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Παπαφιλίππου και Κώστα Μορφίδη οι οποίοι είχαν ανέβει στο βουνό για να διαπιστώσουν το μέγεθος της φωτιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 106 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 53 πεζοπόρο, 11 ΟΤΑ, 3 μηχ/τα, 4 Α/Φ, 4 Ε/Π.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά στην περιοχή Θυμωνιά (βρίσκεται μεταξύ Αλυκής και μονής Αρχαγγέλου, στη νότια Θάσο) έχει καταστρέψει οικίες…

Πηγή: kokkinokavalas.gr,kavalanews.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr