ΔΕΘ 2016: Σε κλοιό διαδηλωτών η Θεσσαλονίκη

726629-image1-1.jpg

10-09-2016 10:04

«Στόχος μας είναι φέτος ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας και η τοποθέτηση των αστυνομικών δυνάμεων για τη Δ.Ε.Θ. να είναι πιο «ανθρώπινος», έτσι ώστε η Θεσσαλονίκη το Σάββατο και την Κυριακή να μην είναι αστυνομοκρατούμενη πόλη. Σκοπεύουμε να βάλουμε λιγότερες κλούβες γύρω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, ενώ οι εντολές που έχουν δοθεί στις δυνάμεις είναι ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, έτσι ώστε σε περίπτωση που ξεσπάσουν επεισόδια από κουκουλοφόρους να μην επεκταθούν».

Αποστολή newsbomb.gr: Λευτέρης Σουχάιμπ

Τα λόγια αξιωματικού της αστυνομίας που συμμετέχει στον σχεδιασμό και την εκτέλεση των μέτρων ασφαλείας για τη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης δείχνουν, ότι ναι μεν και φέτος θα είναι «φρούριο» η Θεσσαλονίκη, αλλά θα γίνει μία προσπάθεια από τους επιτελείς να είναι λίγο πιο «διακριτική» η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί από υπηρεσίες όπως, ΜΑΤ,ΥΜΕΤ, ΔΙΑΣ, αντιτρομοκρατική, ασφάλεια, τροχαία (έφθασαν ενισχύσεις 600 αστυνομικοί από Αττική, αλλά και από όμορες αστυνομικές διευθύνσεις ) και ΕΚΑΜ με τη συνδρομή και ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ. συμμετέχουν στη μεγάλη επιχείρηση για την πρόληψη και καταστολή τυχόν επεισοδίων.

Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των εγκαινίων της 81ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα σχηματίσουν «ασπίδα» γύρω από τις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ., αλλά και σε άλλα κομβικά σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου θα γίνουν οι καθιερωμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι πορείες, με κατάληξη την πλατεία της ΧΑΝΘ. Όπου είναι απαραίτητο θα στηθούν φραγμοί, με μεταλλικά κιγκλιδώματα και κλούβες έξω από το Βελλίδειο προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να πλησιάσουν στο χώρο των εγκαινίων οι διαδηλωτές, ενώ εκτός από τους ένστολους θα υπάρχουν και πολλοί αστυνομικοί της ασφάλειας με πολιτικά, οι οποίοι θα πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους σε άτομα που κρίνονται ύποπτα και φοράνε τσάντες με στόχο να μην φτάσουν διαδηλωτές στη ΔΕΘ με βόμβες μολότοφ και καπνογόνα.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο στη Θεσσαλονίκη να πάνε αντιεξουσιαστές εκτός από την Αττική και από το εξωτερικό, αφού Έλληνες αντιεξουσιαστές έχουν απευθύνει κάλεσμα προς ξένους που είναι πιθανό να ανταποκριθούν, με αποτέλεσμα το «μπλοκ» των αντιεξουσιαστών στις διαδηλώσεις να είναι φέτος ιδιαίτερα ενισχυμένο.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ότι από χθες το πρωί και μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο μεγαλύτερο τμήμα του κέντρου της πόλης, ενώ δεν θα επιτρέπεται ούτε και η στάση – στάθμευση, ενώ από τις δύο το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι να ολοκληρωθούν τα συλλαλητήρια, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από ανατολικά προς δυτικά, μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου – Ολυμπιάδος και από δυτικά προς ανατολικά από τις οδούς 26ης Οκτωβρίου – Λαγκαδά και της Περιφερειακής, καθώς και από την Αγίου Δημητρίου.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...