Προς αναβολή οδεύουν οι Προεδρικές εκλογές στην Αυστρία

726408-ballot-box.jpg

09-09-2016 11:42

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας δήλωσε σήμερα (9/9) ότι εξετάζεται αναβολή του επαναληπτικού γύρου των προεδρικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τις 2 Οκτωβρίου για τεχνικούς λόγους μετά τη φθορά που διαπιστώθηκε σε ψηφοδέλτια για τις επιστολικές ψήφους.

«Αν ένα πιθανό σφάλμα στην παραγωγή καταστήσει αδύνατη τη σωστή διεξαγωγή των εκλογών, τότε είναι καθήκον μου ως πλέον υψηλόβαθμου στελέχους της εκλογικής αρχής να εξετάσω αμέσως μια αναβολή», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι η απόφαση αναμένεται στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.

Τις τελευταίες ημέρες αρκετοί εκλογείς από πόλεις όπως η Βιένη και το Σάλτσμπουργκ, διαμαρτυρήθηκαν για την ύπαρξη κατεστραμμένων ψηφοδελτίων.

Περίπου 500 ψηφοδέλτια έχουν βρεθεί μέχρι τώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Die Presse, παρότι παραμένει ασαφές πώς εφθάρησαν τα ψηφοδέλτια.

Οι προεδρικές εκλογές διεξήχθησαν τον Μάιο αλλά το Συνταγματικό Δικαστήριο έδωσε εντολή να επαναληφθούν, μετά την αμφισβήτηση και την προσφυγή κατά του αποτελέσματος από το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας (FPO) στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Ο υποψήφιός του FPO Νόρμπερτ Χόφερ έχασε με πολύ μικρή διαφορά από τον πρώην ηγέτη του Κόμματος των Πρασίνων Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, αλλά προηγείται στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr