ΔΕΘ 2016: Έτοιμος να πουλήσει το παραμύθι της εξόδου από τα Μνημόνια ο Τσίπρας

726344-2360352.jpg

09-09-2016 6:01

Είτε μέσω διαρροών από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, είτε με τοποθετήσεις υπουργικών στελεχών στα ΜΜΕ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει θέσει εδώ και δύο εικοσιτετράωρα σε εφαρμογή το σχέδιο «Επίθεση Αισιοδοξίας», διοχετεύοντας πληροφορίες για δήθεν έξοδο της Ελλάδας στις αγορές από το καλοκαίρι του 2017.

Όλα αυτά συμβαίνουν μόλις ένα εικοσιτετράωρο προτού ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάσει την 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και μιλήσει στους παραγωγικούς φορείς της πόλης. Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα;

Δυστυχώς για το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου δεν υπάρχει κανείς νουνεχής άνθρωπος στη χώρα που να συμμερίζεται αυτή την ξαφνική χαρά και αισιοδοξία ότι πλησιάζει το τέλος των μνημονιακών «πέτρινων χρόνων». Όπως έχει επισημάνει επανειλημμένως το Newsbomb.gr, το οικονομικό επιτελείο έχει μείνει πολύ πίσω στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων μέτρων που οδηγούν στην πολυπόθητη υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ και τη συνακόλουθη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Άρα, από πού πηγάζει αυτή η υπέρμετρη ευφορία από πλευράς κυβέρνησης; Γιατί, εάν προέρχεται απλώς από την τοποθέτηση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος μιλώντας στα «Νέα» είπε πως η Ελλάδα η Ελλάδα θα είναι σε θέση να βγει στις αγορές το 2017 για να δανειστεί χρήματα απευθείας από τους επενδυτές, μάλλον θα πρέπει στο Μαξίμου να είναι περισσότερο προσεκτικοί.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ρέγκλινγκ είναι ο τέταρτος δανειστής του περιβόητου Κουαρτέτου των Θεσμών και ο ρόλος του είναι να μπορεί να διασφαλίζει τη σταθερότητα στο οικονομικό οικοδόμημα της Ευρώπης των 27. Ο ίδιος εξέφρασε μια εκτίμηση. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από αυτό.

Γιατί, δεν αποκλείεται ξαφνικά να τον δούμε να αλλάζει γνώμη, ιδίως στο διάστημα 20-21 Οκτωβρίου, οπότε κι αναμένεται η ανακοίνωση της Eurostat για τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας. Έχει ξανασυμβεί μέσα σε έξι χρόνια Μνημονίων πολλές φορές αυτό και δεν είναι κάτι καινοφανές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...