Τηλεοπτικές άδειες: Άγριος καβγάς Παππά με ΝΔ για το «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» του Δένδια

726205-pappas6.jpg

08-09-2016 15:00

Έξαλλος εμφανίστηκε σήμερα, Πέμπτη (08/09/2016)ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με τη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Νίκου Δένδια, ότι το κόμμα του θα επιστρέψει στους τηλεοπτικούς σταθμούς τα 246 εκατ. ευρώ που πληρώνουν για τις τηλεοπτικές άδειες, όταν έρθει στην κυβέρνηση.

«Αυτή είναι η ΝΔ. Αρρωσταίνει όταν ωφελούνται οι αδύναμοι και βγάζει σπυριά όταν υποχρεώνονται να πληρώσουν οι ισχυροί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς, σχολιάζοντας την τοποθέτηση Δένδια στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Μάλλον στο Μοσχάτο μετακόμισε το παράρτημα κάποιου τηλεοπτικού σταθμού, όχι η Νέα Δημοκρατία», σχολίασε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευκαιρία να ανακαλέσει τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, κατά την αποψινή του συνέντευξη στον -εκ των προσωρινών υπερθεματιστών- τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και να δηλώσει ευθαρσώς ότι αναγνωρίζει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού».

Σημειώνεται πως, πέραν του κ. Παππά και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επικρίνει νωρίτερα τον «γαλάζιο» κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο.

Στον υπουργό Επικρατείας απάντησε λίγο αργότερα πηγές της ΝΔ: «Ο κ. Δένδιας εξέφρασε προσωπικές του απόψεις. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι γνωστή και ξεκάθαρη: θα ακυρώσει τον “νόμο Παππά” και θα επαναφέρει τις αδειοδοτικές και εποπτικές αρμοδιότητες στο ΕΣΡ. Θα καταργήσει τον περιορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών, αξιοποιώντας πλήρως τις τεχνικές δυνατότητες του ψηφιακού φάσματος. Οι επιπρόσθετες άδειες δεν θα δοθούν με κριτήριο ποιος δίνει τα περισσότερα, αλλά με συγκεκριμένες βασικές προϋποθέσεις, όπως η απόλυτη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων και η ανταπόκριση σε αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και ενιαίο τίμημα».

«Σε κάθε περίπτωση ο νόμος αυτός, όπως εκτιμούμε, θα κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, γιατί αυτό θα συνέβαινε σε κάθε κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Και φυσικά τα χρήματα αυτά δεν θα έχουν δοθεί, για να επιστραφούν κιόλας», πρόσθεσαν πηγές από το περιβάλλον της ΝΔ.



ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...