Κιλκίς: Έλληνας εργάτης σε καταυλισμό προσφύγων προσβλήθηκε από ηπατίτιδα Α

726178-nea-kavala.jpg

08-09-2016 13:04

Τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας, διαγνώστηκαν με ηπατίτιδα Α, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων από τον περασμένο μήνα μέχρι σήμερα σε 15.

Τα τρία νέα αυτά κρούσματα, εντοπίστηκαν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας, όπου και εργάζεται ο Έλληνας, ο οποίος προσβλήθηκε από την ασθένεια.

Παράλληλα, ένα ανήλικο παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς ενώ δύο άτομα που είχαν νοσηλευτεί στην παιδιατρική και την παθολογική κλινική, πήραν χθες Τετάρτη, εξιτήριο.

Θετικοί σε εξέταση Mantoux

Περίπου 15 εργαζόμενοι σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν θετικοί θετικοί στην εξέταση Mantoux (μαντού) που γίνεται για τη διάγνωση φυματίωσης. Αυτό αποκάλυψε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκτελεστικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Πέτρος Κετικίδης.

Ο κ. Κετικίδης έκανε γνωστό ότι η πλειονότητα των εργαζομένων που παρουσίασαν θετική δερμοαντίδραση στο τεστ για φυματίωση, απασχολούνται σε συγκεκριμένη κλινική μεγάλου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, το όνομα του οποίου όμως αρνήθηκε να αποκαλύψει για ευνόητους λόγους.

«Στον ανιχνευτικό έλεγχο που τους έγινε βρέθηκαν θετικοί στο μικρόβιο της φυματίωσης, πιθανόν να πρόκειται και για ηπατίτιδα», δήλωσε ο κ. Κετικίδης, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι σίγουρο ότι οι εργαζόμενοι προσβλήθηκαν πρόσφατα από τη νόσο.

«Μπορεί κάποιοι να είχαν αντισώματα από παλιά. Το θέμα όμως είναι ότι νοσούν», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης μπορεί να αντιμετωπιστεί με κατάλληλη θεραπεία, αρκεί να διαγνωστεί έγκαιρα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...