Ωμή παραδοχή Τσίπρα στη Monde: Αν είμαι ζωντανός σήμερα, οφείλεται στο δημοψήφισμα

726156-tsipras33.jpg

08-09-2016 11:56

Σε μια κυνική παραδοχή για το δημοψήφισμα – ντροπή του 2015, διά του οποίου μετέτρεψε το περήφανο «όχι» των Ελλήνων σε ένα ταπεινωτικό «ναι» προέβη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» και δημοσιεύεται σήμερα, Πέμπτη (08/09/2016).

Απαντώντας στην ερώτηση, εάν μετανιώνει προσωπικά για το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015 που έδωσε πολλές ελπίδες και, κατόπιν, απογοήτευση, όταν χρειάστηκε να οπισθωχωρήσει, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Αν είμαι ζωντανός σήμερα απέναντί σας σε αυτό το γραφείο, οφείλεται σε αυτό το δημοψήφισμα! Το ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον το μαύρο πρόβατο οφείλεται στο ότι ακούστηκε η δύναμη της ψυχής ενός λαού και στο ότι κατάφερα με καθαρό μυαλό να πάρω τις επόμενες ημέρες, τις αποφάσεις που έπρεπε».

lemonde tsipras

«Η Ευρώπη ζει μια βαθύτατη κρίση, είναι σαν υπνοβάτης που οδεύει προς τον γκρεμό», υπογράμμισε ο ίδιος, ζητώντας μια χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και μια χαλάρωση της λιτότητας κυρίως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την στήριξη της ανάπτυξης.

«Αν δεν δώσουμε προτεραιότητα στην απασχόληση, η Ευρώπη απειλείται με αποσύνθεση με άλλα δημοψηφίσματα απόρριψης της ΕΕ και αντιευρωπαικές κυβερνήσεις στους κόλπους της ΕΕ», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας, ενώ απέκλεισε, για πολλοστή φορά, το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, επισημαίνοντας ότι «οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στο τέλος της θητείας μας το 2019».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...