Σε απόγνωση ο Τσίπρας: Πάει στη ΔΕΘ με άδεια βαλίτσα και με το πιστόλι των δανειστών στον κρόταφο

726068-2578065.jpg

08-09-2016 6:01

Με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο μοιάζει να βρίσκεται πλέον ο Αλέξης Τσίπρας, λίγες μόλις ημέρες πριν την άνοδό του στη Θεσσαλονίκη, όπου θα εγκαινιάσει την 81η Διεθνή Έκθεση και θα μιλήσει ενώπιον των παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας, στο καθιερωμένο, εδώ και δεκαετίες, ραντεβού του Σεπτέμβρη.

Έχοντας την πλειονότητα του ελληνικού λαού απέναντί του και βλέποντας πως η επάνοδος του Κουαρτέτου στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα (12/09/2016) φέρνει δυσοίωνα μηνύματα για την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός μοιάζει πλέον να κάθεται σε «αναμμένα κάρβουνα».

Κι όχι άδικα, αφού ήδη οι Θεσμοί ετοιμάζονται να δείξουν την πρώτη «κίτρινη κάρτα» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αφού το οικονομικό επιτελείο δεν έχει κατορθώσει να υλοποιήσει παρά ελάχιστα από τα προαπαιτούμενα μέτρα, που οδηγούν στο «ξεκλείδωμα» της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, γεγονός που συνεπάγεται και νέες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Βρυξέλλες, Βερολίνο και Ουάσιγκτον κάνουν πλέον πολύ στενό «μαρκάρισμα» στην Αθήνα, αξιώνοντας ταχεία υλοποίηση όλων των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο κ. Τσίπρας έχει ζητήσει από τους υπουργούς να κλείσουν… χτες τις όποιες εκκρεμότητες έχουν απομείνει στο πλαίσιο του «Μνημονίου 3», ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας μια ατζέντα με εκκρεμότητες και προτεραιότητες και αφήνοντας τις παροχές στην άκρη.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το μήνυμα που έχει ήδη εκπέμψει το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι στα φετινά εγκαίνια της ΔΕΘ δεν υπάρχει περιθώριο για εξαγγελίες παροχών και υπό αυτές τις συνθήκες ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει περισσότερο να μεταφέρει ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, με αιχμή τις διαβεβαιώσεις για επιστροφή στην ανάπτυξη, την έναρξη των επίσημων συζητήσεων για ρύθμιση του χρέους, καθώς και τη δίκαιη κατανομή του όποιου κοινωνικού μερίσματος προκύψει.

Εξάλλου, η δυσκολία ανεύρεσης έστω και ελάχιστων πόρων καθιστούν αδύνατη την οποιαδήποτε εξαγγελία.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...