Βόρεια Κορέα: Τουλάχιστον 60 νεκροί από τις πλημμύρες

725669-s.jpg

06-09-2016 18:35

Λόγω της έλλειψης κατάλληλων υποδομών, η Βόρεια Κορέα είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στις φυσικές καταστροφές.

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 44.000 έχουν μείνει άστεγοι στη Βόρεια Κορέα λόγω των μεγάλων πλημμυρών, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε την Παρασκευή (02/09) ότι ο ποταμός Τουμέν, ο οποίος αποτελεί μέρος των συνόρων μεταξύ της Βόρειας Κορέας από τη μια και της Κίνας και Ρωσίας από την άλλη, είχε τις μεγαλύτερες πλημμύρες στην ιστορία του έπειτα από τέσσερις ημέρες σφοδρών βροχοπτώσεων.

Ορισμένες παρακείμενες πόλεις, όπως η Μουσάν και η Χοργιόνγκ, επλήγησαν ιδιαίτερα, με 60 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και το 5% που πληθυσμού να μένει άστεγο, ανακοίνωσε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.

Ο ΟΗΕ επικαλείται στοιχεία που έλαβε από τη βορειοκορεατική κυβέρνηση. «Διαπιστώθηκαν βασικές ανάγκες, όπως στεγαστικές, καθώς και σε τρόφιμα, φάρμακα, πόσιμο νερό, προϊόντα ατομικής υγιεινής και καθαριότητας», τονίζει ο διεθνής οργανισμός αναφέροντας ότι συνέβαλε στις προσπάθειες των βορειοκορεατικών αρχών για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σχεδόν 9.000 κτήρια καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές και 100.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης πλημμύρισαν. Φονικές πλημμύρες σαρώνουν συχνά τη χώρα, οι οποίες οφείλονται και στην αποψίλωση των δασών.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...