ΒΟΜΒΑ: Ακυρώνεται η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών;

kanalia-1-630x352

06-09-2016 19:02

Για «τεράστια αντισυνταγματικότητα» μίλησε ο γενικός διευθυντής του STAR, Κάρολος Αλκαλάι αναφορικά με τη διαδικασία αδειοδότησης των εθνικών τηλεοπτικών συχνοτήτων, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα ακυρωθεί», σε συνέντευξή του στο Vima FM.

«Το Σύνταγμα της χώρας αξίζει πάνω από 246 εκατομμύρια ευρώ», τόνισε με νόημα προσθέτοντας ότι τη δικαιοδοσία πάνω στις συχνότητες την έχει το ΕΣΡ και την ευθύνη της συγκρότησής του έχει η Βουλή – «είναι στο Σύνταγμα», είπε χαρακτηριστικά, και πως «δυστυχώς το Σύνταγμα δεν έχει προβλέψει τι γίνεται αν δεν φτιάξουν τα κόμματα της Βουλής». Υπενθύμισε δε πως εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ «κάποια στιγμή τον Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβριο».

Επιπλέον, ο κ. Αλκαλάι ξεκαθάρισε πως «είναι ψέμα αυτό που αναπαράγεται, ότι πρώτη φορά πλήρωσαν (σσ. τα κανάλια) και μέχρι τώρα δεν είχαν πληρώσει ποτέ. Εμείς είχαμε πληρώσει 18 εκατομμύρια».

Όσον αφορά το μέλλον του Star, ο γενικός διευθυντής του είπε πως «θα δούμε τις θεματικές άδειες» γιατί αν ένα θεματικό κανάλι είναι ελκυστικό στον κόσμο, «θα έχει μία αξιοπρεπή τηλεθέαση. Ας μην έχει δελτία ειδήσεων, δεν πειράζει, και θα διεκδικήσει διαφήμιση».

Τέλος, επανέλαβε την πρόβλεψή του πως το διαγωνισμό θα τον καταργήσει η δικαιοσύνη, ενώ προέβλεψε πως αν η διαδικασία προχωρήσει, περίπου 1400 άνθρωποι θα μείνουν θεωρητικά χωρίς δουλειά. «Αν για 246 εκατομμύρια, αξίζει να καταλύσουμε το Σύνταγμα, θα μπορούσαμε να το καταλύσουμε για 2,5 και για 5 δισ. να το ευχαριστηθούμε κιόλας».

iefimerida.gr


loading...