Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στήνουν τώρα καρτέλ και στα τσιγάρα!

725479-cigarettes-4_20140124083707311.jpg

06-09-2016 9:19

Μετά το «τσίρκο» με τις τηλεοπτικές άδειες, το κυβερνών κόμμα ετοιμάζει, μέσω τροπολογίας, ένα νέο ολιγοπώλιο, στέλνοντας στον… Καιάδα της ανεργίας δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Με μια τροπολογία – κόλαφο που κατέθεσαν χθες, Δευτέρα (05/09/2016) στη Βουλή, 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να απαγορεύσει άμεσα την πώληση προϊόντων καπνού από τα ψιλικατζίδικα, γεγονός που αναμένεται να επιφέρει ανεπανόρθωτη οικονομική ζημία σε πάνω από 32.000 επαγγελματίες που διατηρούν σημεία πώλησης ψιλικών.

Το πλέον απίστευτο είναι ότι η δήθεν αριστερή κυβέρνηση, η οποία εδώ και καιρό διαλαλούσε ότι κινείται με γνώμονα την πάταξη των ολιγοπωλίων, φαίνεται πως επιχειρεί να δημιουργήσει ένα ιδιότυπο καρτέλ στα τσιγάρα και τα υπόλοιπα καπνικά είδη.

Πώς προκύπτει αυτό;

Στην τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, ζητείται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να επιτρέπει την πώληση καπνικών προϊόντων μόνον από περίπτερα και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην τροπολογία, «η πώληση των τσιγάρων να γίνεται στο εξής μόνο από τα περίπτερα, από καταστήματα αφορολόγητων ειδών, καταστήματα καπνικών προϊόντων και από ειδικούς χώρους σε υπεραγορές τροφίμων».

Το γεγονός αυτό περιορίζει τα σημεία πώλησης, με αποτέλεσμα πάνω από 30.000 άνθρωποι με οικογένειες που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο ψιλικών να εξαναγκάζονται να βάλουν «λουκέτο» στις επιχειρήσεις τους και να βρεθούν από τη μια στιγμή στην άλλη στο δρόμο!

Αμείλικτα ερωτήματα

Εδώ, λοιπόν, εγείρεται μια σειρά από ερωτήματα που χρήζουν άμεσων απαντήσεων:

Πώς ακριβώς προστατεύεται η αγορά από τα καρτέλ, τα ολιγοπώλια και τις παντός είδους «μαφίες», όταν η κυβέρνηση φαίνεται ξεκάθαρα να δίνει την… ευλογία της σε τέτοιους είδους κινήσεις;

Με ποιον τρόπο καταπολεμάται η διαφθορά και το παρεμπόριο στα καπνικά προϊόντα; Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που τόσο κόπτεται για οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη, αντί να ενισχύει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της, ώστε να πατάξει το πραγματικό έγκλημα, προτιμά να πετάξει στο δρόμο και να στείλει στην ανεργία και την εξαθλίωση δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους;

Πού πήγαν τα μεγαλόστομα λόγια του κ. Τσίπρα ότι θα προστάτευε τις παραγωγικές τάξεις του τόπου; Γιατί, όπως και να το δει κανείς, η συγκεκριμένη τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δείχνει διάθεση για «lobbying» από την πλευρά της κυβέρνησης, παρά πρόθεση για προστασία των οικονομικά αδύναμων.

– Δεν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ότι με τέτοιες αποφάσεις δημιουργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα μεταξύ των επαγγελματικών ομάδων; Επόμενο βήμα, ποιο θα είναι άραγε; Ο κοινωνικός αυτοματισμός και ο ρατσιστικός διαχωρισμός μεταξύ καπνιστών και μη καπνιστών;ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...