Από τον νεροχύτη …στον Θερμαϊκό: Γιατί μολύνεται ο κόλπος της Θεσσαλονίκης

725372-thermaikos1.jpg

05-09-2016 19:48

Στον Θερμαϊκό καταλήγουν, αφού πρώτα διανύσουν χιλιάδες μέτρα υπόγειου αποχετευτικού δικτύου, τα κάθε είδους αντικείμενα, που οι πολίτες «ξεφορτώνονται» στους νεροχύτες της κουζίνας ή στις τουαλέτες τους, με αποτέλεσμα να προκαλείται συχνά «έμφραγμα» σε σωληνώσεις και τελικά να ρυπαίνεται το θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής. 

Τη δυνατότητα να δουν οπτικοποιημένο τον κύκλο των αστικών λυμάτων θα έχουν οι επισκέπτες του περιπτέρου 15, σταντ 13, της Εταιρείας ‘Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) στην 81η Διεθνή Έκθεση, από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

«Κυρίως, όμως, θα δουν πώς η απόρριψη στερεών και χημικών απορριμμάτων προκαλεί εμφράξεις στο δίκτυο, υποβαθμίζοντας στο τέλος της διαδρομής το θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής μας. Βαφές, χρώματα, λάδια, αλλά και μωρομάντηλα, μπατονέτες κι άλλα είδη προσωπικής υγιεινής παίρνουν… απαγορευτικό, καθώς βουλώνουν σωληνώσεις, υπερχειλίζουν φρεάτια, φράζουν αντλιοστάσια και, εκτός από κόστος σε χρόνο και χρήμα, επιβαρύνουν το θαλάσσιο περιβάλλον», υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΕΥΑΘ.

«Το προσωπικό της ΕΥΑΘ θα εξηγεί στους ενδιαφερόμενους πώς με απλές κινήσεις στην καθημερινότητά μας βοηθάμε στον καθαρισμό του Θερμαϊκού και εντέλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας στη Θεσσαλονίκη», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στη ΔΕΘ θα λειτουργεί, ακόμη, παιδική γωνία, από κοινού με την ΕΥΔΑΠ, και οι μικροί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν βυθούς με ζωγραφική και κολάζ, ψαράκια με δαχτυλομπογιές, καθώς και μαγνητάκια, ενώ θα μπορούν να κάνουν και πειράματα με νερό. Η παιδική γωνία θα λειτουργήσει την Κυριακή 11 και τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, καθώς και το τριήμερο 16,17 και 18 Σεπτεμβρίου, από τις 17:00 έως τις 22:00.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...