Μας «δουλεύει» άγρια ο Κατρούγκαλος: Δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις συντάξεις

724977-katrougkalos3.jpg

04-09-2016 13:01

Με το ΕΚΑΣ ήδη «πετσοκομμένο» και τις επικουρικές συντάξεις «ψαλιδισμένες», ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος επέμεινε και σήμερα, Κυριακή (04/09/2016) στη γνωστή επωδό ότι «ενόσω η Αριστερά είναι κυβέρνηση, δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις».

Φανερά ενοχλημένος, ο κ. Κατρούγκαλος παρενέβη το πρωί στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, για να απαντήσει στον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος είχε αναφέρει λίγο νωρίτερα ότι από τον Οκτώβριο έρχονται νέες οριζόντιες περικοπές 6% σε κύριες συντάξεις, ιδίως στις συντάξεις χηρείας.

«Καμία παλαιά κύρια σύνταξη δεν θα μειωθεί», είπε ο κ. Κατρούγκαλος, αλλά σημείωσε πως οι νέες συντάξεις θα επανυπολογιστούν με βάση το νέο σύστημα, «αλλά», όπως είπε, «αυτό δεν θα είναι άμεσο».

Από την πλευρά του, πάντως, ο Γιάννης Βρούτσης επικαλέστηκε εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, η οποία ήρθε «κρυφά» παραμονές Δεκαπενταύγουστου στη Βουλή και «η κυβέρνηση τη φυλάει για μετά τη ΔΕΘ».

Όπως ανέφερε ο πρώην υπουργός, η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο «τσεκούρι» για συνολικά 265.000 συνταξιούχους, ενώ ο ίδιος προσδιόρισε τις περικοπές περί τα 140 εκατ. ευρώ.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...