Μυτιλήνη: Σύλληψη 45χρονης για διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων

724901-45905.jpg

03-09-2016 22:48

Συνελήφθη από Αστυνομικούς αργά χθες το απόγευμα μία 45χρονη υπήκοος Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, πλαστογραφία και παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Η 45χρονη εντοπίστηκε στο χοτ σποτ της Μόριας και σε έλεγχο που της έγινε, βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν, επτά δελτία αιτούντος διεθνή προστασία, για τα οποία όπως διαπιστώθηκε κάποια ήταν πλαστά, ενώ άλλα άνηκαν σε διαφορετικά πρόσωπα.
Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, η συλληφθείσα, στη διάρκεια του τελευταίου διμήνου, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, τα οποία προμήθευε έναντι χρηματικής αμοιβής, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη απομάκρυνση από τη Λέσβο, μεταναστών, στους οποίους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, για υποχρεωτική παραμονή τους στο νησί.
 
Η 45χρονη, σε συνεργασία με άλλους που αναζητούνται προμηθευόταν από περιοχές της Αττικής, ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία είτε είχαν πλαστογραφηθεί είτε άνηκαν σε διάφορους υπηκόους τρίτων χωρών. Ακολούθως, αναζητούσε και εντόπιζε ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς, στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, στους οποίους πουλούσε τα ταξιδιωτικά έγγραφα, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, διαπιστώθηκε επίσης, ότι η 45χρονη είχε παραβιάσει πρόσφατα περιορισμούς διαμονής, που της είχαν επιβληθεί από τις αστυνομικές Αρχές.
 
Επίθεση εναντίον 30χρονου
 
Επίσης χθες το απόγευμα, καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης, περιστατικό τραυματισμού ενός 30χρονου Αιγύπτιου σε δρόμο της Μυτιλήνης. Σύμφωνα με την καταγγελία, την 1η Σεπτεμβρίου τα ξημερώματα, τέσσερα άτομα, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, επιτέθηκαν στον 30χρονο, με ξύλινα και μεταλλικά αντικείμενα, τραυματίζοντάς τον σε διάφορα σημεία του σώματός του.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...