Δανία: Τζιχαντιστής ήταν ο νεαρός που πυροβόλησε δύο αστυνομικούς στην Κοπεγχάγη (video)

724716-kopegxagi.jpg

02-09-2016 21:37

«Στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους» ήταν ο νεαρός Δανός που φέρεται να πυροβόλησε εναντίον δύο αστυνομικών στην Κοπεγχάγη, σύμφωνα με το πρακτορείο Amaq, το προπαγανδιστικό όργανο των τζιχαντιστών.

«Ο δράστης της επίθεσης που έβαλε στο στόχαστρο την αστυνομία της Κοπεγχάγης (…) διέπραξε αυτήν την επιχείρηση ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις να πληγούν οι χώρες του συνασπισμού που πολεμούν τους τζιχαντιστές στη Συρία και στο Ιράκ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά το Amaq.

Ο 25χρονος, ο οποίος σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο ονομαζόταν Μέσα Χότζιτς και είχε γεννηθεί στη Βοσνία, φέρεται, αργά το βράδυ της Τετάρτης, πυροβόλησε εναντίον δύο αστυνομικών και ενός περαστικού, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών.

Κατάφερε να διαφύγει αλλά εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης στα προάστια της πρωτεύουσας.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να πεθάνει λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Δανίας, ο 25χρονος φαίνεται ότι διατηρούσε δεσμούς με μια τζιχαντιστική ομάδα έχοντας δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...