Προκλητική δήλωση Ρήγα για τα κανάλια: «Ας… κλείσουν»!

724693-xpanagioti-rigas.jpg.pagespeed.ic_.tql0qycb5s.jpg

02-09-2016 21:05

«Ας κλείσουν, αφού αυτό προβλέπει η νομοθεσία» επισήμανε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real σε παρατήρηση δημοσιογράφου, ότι αν γίνει αυτό περίπου 2.000 τεχνικοί, δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι θα μείνουν άνεργοι.

 

 

«Το ας κλείσουν το είπα με την ένοια ότι έτσι προβλέπεται από τον νόμο, όχι ότι το θέλω εγώ» διευκρίνισε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε: «Δεν το λέω με χαρά εγώ, προβλέπεται από τη νομοθεσία…». 
 
Ο κ. Ρήγας ανέφερε ότι «όπως αποδεικνύει και η πρωτοφανής δήλωση του κ. Ψυχάρη για τα δάνεια που έπαιρνε με αέρα, τα κανάλια λειτουργούσαν τόσα χρόνια σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος», και τόνισε την επιτακτική ανάγκη να αποκατασταθεί η νομιμότητα στο τηλεοπτικό τοπίο.
 
«Έτσι προβλέπεται από τον νόμο, όχι ότι το θέλω εγώ. Δεν το λέω με χαρά, προβλέπεται από τη νομοθεσία» διευκρίνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ. Η νομιμότητα σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει άδεια» είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας αναφερόμενος στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες. 
 
«Ακόμη και κουλούρια να πουλάς πρέπει να έχεις άδεια Με αυτή τη λογική αυτό έπρεπε να γίνει. Τώρα, ξέρουν όλοι οι ιδιοκτήτες ότι έχουν την άδεια που δεν μπορεί να τους αμφισβητήσει κανένας» συνέχισε ο κ. Ρήγας.
 
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ για τηλεοπτικούς σταθμούς όπως το Star, ο Alpha και το Mega που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια τηλεοπτική άδεια.
 
 
 
 
 
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «τα κανάλια τα είχαν για να παίζουν πολιτικό παιχνίδι» και πρόσθεσε: «Ο κόσμος μου λέει σήμερα προχωρήστε».
 
«Πουθενά σε κανένα χώρο δεν υπάρχει αυτή η παντοδυναμία που είχαν τα κανάλια» τόνισε ο Παναγιώτης Ρήγας και σημείωσε: «γίνεται μια κανονική διαδικασία που ήταν διαφανής και έντιμη, άρα αυτό έπρεπε να γίνει».
 
 
 
 
 
Επίσης, χαρακτήρισε καθ’ όλα «νόμιμη, δημοκρατική και διαφανή» τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και χρησιμοποίησε ως παράδειγμα το κανάλι που τον φιλοξενούσε. 
 
Ειδικότερα, επεσήμανε πως το γεγονός ότι ο ΣΚΑΪ κατάφερε να πάρει τηλεοπτική άδεια, παρά την επιθετική στάση που είχε κρατήσει απέναντι στην κυβέρνηση, αποδεικνύει την απόλυτη διαφάνεια του διαγωνισμού.
 
Επίσης, παρατήρησε ότι το ίδιο κανάλι που έβγαλε τηλεοπτικά σποτ καταλογίζοντας στην κυβέρνηση την πρόθεση να δημιουργήσει νέες σχέσεις διαπλοκής, πήρε την άδεια και θα συνεχίσει να εκπέμπει, ακριβώς επειδή δεν υπήρξε καμία διαπλοκή στον διαγωνισμό.
 
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τη ΝΔ να μην στηρίξει την κ. Βούλτεψη, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις της περί νομιμότητας της Χούντας, λέγοντας πως η παρουσία της στο ελληνικό Κοινοβούλιο αποτελεί προσβολή του θεσμού της Δημοκρατίας.
 
 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...