Σπίρτζης: Αν δεν κλείσει τα κανάλια η Digea…

spirtzhs_533_355

02-09-2016 14:35

Ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της δημοπράτησης των 4 τηλεοπτικών αδειών.

Ο κ. Σπίρτζης μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και είπε ότι σε περίπτωση που η Digea δεν εφαρμόσει τον νόμο, σε σχέση με τους σταθμούς που δεν πήραν άδεια, έχουν υποχρέωση να παρέμβουν τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας.

Με άλλα λόγια, είπε ότι αν δεν διακόψει το σήμα των σταθμών η Digea, τότε αυτό θα γίνει από το κράτος. Είπε ακόμα, ότι όσοι εργαζόμενοι απο τα κανάλια μένουν χωρίς δουλειά θα απορροφηθούν απο τους σταθμούς που πήραν άδεια, νέους και παλιούς, γιατί τώρα υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως ο κ. Σπίρτζης δεν εξήγησε πως την ώρα που δυο από τους υπερθεματιστές έχουν ήδη τηλεοπτικούς σταθμούς θα κάνουν προσλήψεις εργαζομένων από τα κανάλια που θα κλείσουν ενώ έχουν καλυμμένες όλες τις θέσεις εργασίας τους…

Κατά τα λοιπά ο υπουργός Υποδομών είπε ότι η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν μια επιτυχία για τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και προσωπικά για τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά και πρόσθεσε: «Ούτε και εμείς πιστεύαμε ότι από τον διαγωνισμό θα συγκεντρωνόταν ένα τέτοιο μεγάλο ποσό».