Σήμερα η 2η Γιορτή Γης από την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας

724618-hariessa.jpg

02-09-2016 13:33

Πόντος, Θράκη, Κρήτη. Οι λύρες της Ελλάδας συναντώνται σε μια μοναδική γιορτή και συγκεκριμένα στη 2η Γιορτή Γης που διοργανώνει η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας σήμερα, Παρασκευή (02/09/2016) στο δημοτικό σχολείο της Χαρίεσσας, στη Νάουσα της Ημαθίας.

Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης

hariessa

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας ιδρύθηκε στη Νάουσα το 2015 ως μια νέα στέγη πολιτισμού, που θα πρεσβεύει τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του ποντιακού πολιτισμού.

Μέσα από την αναβίωση των εθίμων κατάφερε να μεταλαμπαδεύσει στα μέλη του την σημασία της παράδοσης. Να φυτέψει σπόρους οι οποίοι θα καρποφορήσουν μέσα από την διάπλαση των παιδιών της, με γνώμονα πάντα τον σεβασμό στην παράδοση.

«Μέσα σε αυτόν το χώρο βρεθήκαμε κοντά στην παράδοση, τραγουδήσαμε και χορέψαμε με την ψυχή μας, στο μυαλό ζωντάνεψαν οι μνήμες από τα όσα άκουσε από τους προγόνους μας, συζητήσαμε.. αναζητήσαμε λύσεις για τα ανεκπλήρωτα μέχρι στιγμής δίκαια του ποντιακού ελληνισμού…Η Ρωμανίαν κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο!», αναφέρει η περιγραφή της Σελίδας της Ευξείνου Λέσχης στο Facebook.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...