Παυλόπουλος: Αδιέξοδη η πολιτική της λιτότητας – Συνάντηση με Μάικ Δουκάκη

724409-2582221.jpg

01-09-2016 20:41

Την ανάγκη τροποποίησης της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η επιβολή λιτότητας βαθαίνει το χάσμα μεταξύ φτωχών και πλουσίων και αναδεικνύει τα κοινωνικά αδιέξοδα, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, σε συνάντηση που είχε με τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης και υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ στις εκλογές του 1988, Μάικλ Δουκάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα υπερβεί την κρίση και εκτίμησε ότι αυτή την προσπάθεια θα την στηρίξουν όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις ενωμένες, πέρα και έξω από τις επιμέρους διαφορές.

«Αλλωστε» σημείωσε «το οφείλουμε στον ελληνικό λαό το γρηγορότερο δυνατό να βγούμε απ’ αυτό το αδιέξοδο και κυρίως στη νέα γενιά, η οποία τόσα έχει υποφέρει αυτόν τον καιρό».

Απευθυνόμενος στον κ. Δουκάκη, ανέφερε ότι, ως βουλευτής και κυβερνήτης της Μασαχουσέτης αλλά, κυρίως, ως υποψήφιος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής απέδειξε και ανέδειξε το υψηλό ήθος του, που είναι αντάξιο των αρχών και των αξιών του μεγάλου αμερικανικού έθνους και της δημοκρατίας που αυτό εκφράζει.

Παράλληλα, προσέθεσε ότι και ως Έλληνας της Διασποράς ο Μάικλ Δουκάκης στάθηκε δίπλα στην ομογένεια, δίπλα στην Ελλάδα και το απέδειξε εμπράκτως.

Από την πλευρά του ο Μάικλ Δουκάκης, αφού εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του που για μια ακόμη φορά βρίσκεται στην Ελλάδα, μετά από την τελευταία του επίσκεψη πριν από τρία χρόνια, τόνισε ότι οι Ελληνοαμερικανοί θέλουν πάντα να βοηθούν την Ελλάδα.

Τέλος, ο κ. Δουκάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη αλλαγής της ευρωπαϊκής πολιτικής έναντι της κρίσης, σημειώνοντας ότι η παρατεταμένη λιτότητα δεν βοηθάει στην ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ μιλώντας ειδικότερα για την ελληνική οικονομία, τόνισε την ανάγκη να δοθούν περαιτέρω κίνητρα για ανάπτυξη.

«H λιτότητα δεν βοήθησε την Ελλάδα»

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί είμεθα εδώ στην Ελλάδα ακόμη μία φορά και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τη χώρα να βγει από την κρίση» δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μάικλ Δουκάκης, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών στο κέντρο της Αθήνας.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την ομιλία του στην εκδήλωση, ο κ. Δουκάκης τόνισε πως η λιτότητα δεν βοήθησε την Ελλάδα να βγει από τη βαθιά ύφεση, σημειώνοντας ότι τα περισσότερα πράγματα τα οποία πρέπει να κάνει η χώρα μας τα υλοποιεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε ότι οι ΗΠΑ πήραν το μάθημα από τη βαθιά ύφεση της δεκαετίας του 1930 και υπογράμμισε πως η Ελλάδα χρειάζεται οικονομική ώθηση.

«Το πώς θα δημιουργηθεί αυτή η ώθηση από την ΕΕ είναι ένα ζήτημα που χρειάζεται επεξεργασία» ανέφερε και πρόσθεσε πως «δεν γίνεται να επιβάλλονται συνεχείς μειώσεις και αυξημένη φορολόγηση, καθώς με αυτό τρόπο η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...