Ο κ. Τσίπρας πατάσσει τη διαπλοκή και κόβει κορδέλες στα έργα του Κόκκαλη

724312-paros.jpg

01-09-2016 13:45

Η κυβέρνηση της… κάθαρσης δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα – Συνεχίζει να «μπουκώνει» με δημόσια έργα τους ίδιους εθνικούς εργολάβους που πλούτισαν επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ – Οι απευθείας αναθέσεις στο Σωκράτη Κόκκαλη και το παραμύθι με την πάταξη της διαπλοκής.

Στην πολιτική όλα έχουν τη σημασία και το συμβολισμό τους. Και βεβαίως είναι απορίας άξιον πώς είναι δυνατόν η κυβέρνηση που θα συνέτριβε τη διαπλοκή, τη διαφθορά, τις υπερτιμολογήσεις δημοσίων έργων, τους φωτογραφικούς και στημένους διαγωνισμούς και θα έβαζε τέρμα στους εθνικούς εργολάβους, να συνεχίζει να δίνει όλα τα έργα στους ίδιους ανθρώπους και μάλιστα με απευθείας αναθέσεις.

Πώς είναι δυνατόν ο κύριος «να τελειώνουμε με τη διαπλοκή», Αλέξης Τσίπρας, να κόβει κορδέλες σε έργα – χαβαλέ στο αεροδρόμιο της Πάρου και να δίνει με απευθείας αναθέσεις τους οικίσκους στα hotspots και την αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων στην Intrakat;

Μέσα στο γενικότερο αναβρασμό, την οικονομική εξαθλίωση και τη συνεχιζόμενη πολιτική αστάθεια που υπάρχει στη χώρα, οι ίδιοι άνθρωποι που επί σειρά ετών έπαιρναν όλα τα δημόσια έργα, εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση από τη δήθεν κυβέρνηση της κάθαρσης.

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες ο… περήφανος διαπραγματευτής Τσίπρας έτρεξε στην Πάρο να κόψει κορδέλα στο αεροδρόμιο που κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 15,2 εκατ. ευρώ, ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι ο υπουργός του κ. Χρήστος Σπίρτζης είχε εγκρίνει επιπλέον δαπάνη ύψους 162.000 ευρώ στην Ιντρακάτ (κοινοπραξία του Κόκκαλη) για την θεραπεία της εν λόγω εταιρείας.

Ναι καλά διαβάσατε. Η κατασκευαστική του κύριου Κόκκαλη είχε ανάγκη θεραπείας όπως φαίνεται κι από την σχετική απόφαση.

intrakat aerodromio parou p1

 

intrakat aerodromio parou p8

Βεβαίως η μπίζνα στην Πάρο δεν είναι το μοναδικό έργο που πήρε ο κ. Κόκκαλης.

Είχαν προηγηθεί τα περίφημα κοντέινερ που προμήθευσε η Intrakat με απευθείας ανάθεση για τη φιλοξενία των μεταναστών και των προσφύγων στα hotspot.

Mιλάμε για διαγωνισμό – ρεκόρ που διήρκησε μόλις 9 ώρες και παρόλα αυτά δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση.

Συγκεκριμένα, την 1η Φεβρουαρίου του 2016 αναρτήθηκε στην Διαύγεια απόφαση του υπουργού Σπίρτζη για την σπατάλη 14.145.000 ευρώ για την κατασκευή οικίσκων για λαθρομετανάστες.

Θυμίζουμε ότι ήταν ο ίδιος υπουργός που πριν λίγες μέρες αύξησε τα εισιτήρια των ΜΜΜ για να εξοικονομήσει πόρους για το Δημόσιο. Όμως δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα να ξοδέψει πάνω από 14 εκατομμύρια για κοντέινερ!

Ο φωτογραφικός διαγωνισμός ξεκίνησε το πρωί της 2ας Φεβρουαρίου 2016 στις 9π.μ. και ολοκληρώθηκε το ίδιο απόγευμα στις 5μ.μ.

Τέτοια ταχύτητα δεν είχαν ούτε τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Δείτε το διαγωνισμό 

eggrafo diagonismos 22 copy

Η «συμπάθεια της σημερινής αριστερής κυβέρνησης για τον «θείο» Σωκράτη δεν σταματάει εδώ.

Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες μέρες και δεν έχουν διαψευστεί από κανέναν αναφέρουν ότι η γερμανικών συμφερόντων Fraport δίνει υπεργολαβία στην Intrakat του Ομίλου Κόκκαλη την κατασκευή των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Intrakat θα αναλάβει την ανακατασκευή των υπαρχόντων κτηρίων αλλά και την επέκταση των εγκαταστάσεων στα αεροδρόμια αυτά και όπου αυτό προβλέπεται.

Πάντως, σύμφωνα με στελέχη της κατασκευαστικής αγοράς, τα κτήρια σε κάποια από τα αεροδρόμια είναι σε πολύ κακή κατάσταση με αποτέλεσμα κάποιες από τις μελέτες που έχει ξεκινήσει η Fraport να παγώσουν, προκειμένου να δοθεί έμφαση στην κατασκευή.

Οι εργασίες ανακατασκευής των αεροδρομίων αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του νέου έτους.

Τα ερωτήματα προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. είναι καυτά:

-Αλήθεια κύριε Πρωθυπουργέ, δεν υπάρχουν άλλοι εργολάβοι στη χώρα;

-Γιατί συνεχίζει η κυβέρνηση να συντηρεί το ίδιο επιχειρηματικό κατεστημένο που επί σειρά δεκαετιών κατασπάραξε τις δημόσιες επενδύσεις;

-Γιατί κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό με επικοινωνιακές κορώνες περί πολέμου με τους εθνικούς εργολάβους;

-Πότε πρόλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. να αποκτήσει «γραμμάτια» και υποχρεώσεις με τέτοιου μεγέθους επιχειρηματίες τους οποίους οι ίδιοι κατηγορούσαν ως διαπλεκόμενους όταν ήταν στην αντιπολίτευση; Ή μήπως είχαν «γραμμάτια» πριν γίνουν κυβέρνηση;ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...