Τηλεοπτικές άδειες: Ποιος έσπασε το άβατο της δημοπρασίας

2582144_1

01-09-2016 12:52

Το drone που εμφανίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης πάνω από το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης μπορεί να προσγειώθηκε μετά από λίγη ώρα αλλά τα ερωτήματα πίσω από την κίνηση αυτή παραμένουν. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι έχει καταγράψει λήψεις οι οποίες ενδεχομένως σπάνε το άβατο της διαδικασίας το αδιάβλητο της οποίας διαφημίστηκε.

Πώς ξεκίνησε

Ένας οπερατέρ τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος μαζί με συναδέλφους του βρισκόταν έξω από το κτίριο στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, διέκρινε ένα… ιπτάμενο αντικείμενο με κόκκινα και πράσινα φωτάκια να πετά παράλληλα στον πέμπτο και έκτο όροφο του κτιρίου. Ηταν ένα μεγάλο drone επαγγελματικής κατηγορίας με βιντεοκάμερα στο κάτω μέρος του, το οποίο πετούσε πάνω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας σε μια προσπάθεια κάποιων να… καταγράψουν τα όσα γίνονταν μέσα στις αίθουσες. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, το drone φαινόταν να είχε ξεκινήσει από σημείο της λεωφόρου Συγγρού με αρχική κατεύθυνση το πίσω μέρος του κτιρίου.

Η αντίδραση της αστυνομίας

Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, αμέσως τέθηκαν σε συναγερμό βλέποντας το drone να πλησιάζει και ενημέρωσαν το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. Σε λιγότερο από 20 λεπτά κι ενώ το drone είχε… εξαφανιστεί προς άγνωστη κατεύθυνση, ελικόπτερο της Αστυνομίας, παρά το απαγορευτικό της ώρας, σηκώθηκε για εναέριο έλεγχο της περιοχής, με προβολέα. Η ιπτάμενη περιπολία του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. δεν απέδωσε καρπούς για τον εντοπισμό του drone, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκαν μέσω ασυρμάτου και αξιωματικοί που επικοινώνησαν με τηλεοπτικούς σταθμούς οι οποίοι διαθέτουν drones στον εξοπλισμό τους, για να διαπιστωθεί εάν κάποιος από αυτούς είχε την… έμπνευση να καταγράψει παράνομα τα όσα γίνονταν στο κτίριο. Και αυτή η έρευνα δεν απέδωσε καρπούς, με την Ελληνική Αστυνομία να διεξάγει και σήμερα έρευνα για τους χειριστές του drone, που εκτιμάται ότι απογειώθηκε σχεδόν ένα χιλιόμετρο μακριά από το κτίριο και τηλεκατευθύνθηκε μέσω κινητού…

parapolitika

loading...