Λάρισα: Στο Διαδίκτυο ο Ι.Ν. Αγίων 40 Μαρτύρων

201609010613576225

01-09-2016 11:03

Τα τελευταία χρόνια η εκκλησία σε μια προσπάθεια να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σύγχρονου ανθρώπου και να αφουγκραστεί τις ανησυχίες του, καλείται να επιτελέσει το πνευματικό της έργο ακόμη και στο διαδίκτυο.

Είναι ήδη αρκετοί οι ιεροί ναοί σε ολόκληρη τη χώρα που κατέχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στον κυβερνοχώρο.

Στο πλαίσιο αυτό ο ιερός ναός των Αγίων 40 Μαρτύρων στη Λάρισα από το προηγούμενο Σάββατο 27 Αυγούστου απέκτησε το δικό του ίχνος στο διαδίκτυο, τη δική του ιστοσελίδα στη διεύθυνση www.in40martires.gr. Εμπευστής και πρωτεργάτης της πρωτοβουλίας είναι προιστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης π. Κωνσταντίνος Δεληχρήστος.

«Θεωρήσαμε χρέος μας να προσεγγίσουμε το ποίμνιο μας και ιδιαίτερα τους νέους και να τους συναντήσουμε σε έναν χώρο που αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας τους» εξηγεί στην ΕΡΤ Λάρισας ο π. Κωνσταντίνος.

Στην ιστοσελίδα του ιερού ναού των Αγίων 40 Μαρτύρων ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για τις ακολουθίες που τελούνται καθημερινά, τα μυστήρια και τις γιορτές της Εκκλησίας αλλά και να πλοηγηθεί στα ιερά κείμενα της Αγίας Γραφής και στους Βίους των Αγίων.

Παράλληλα μέσω ειδικής φόρμας επικοινωνίας μπορεί να πάρει κάθε πληροφορία που χρειάζεται για την τέλεση γάμου,βάπτισης κτλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ιερός ναός των Αγίων 40 Μαρτύρων είναι ο δεύτερος στη Λάρισα που διαθέτει ιστοσελίδα καθώς προηγήθηκε ο ιερός ναός της Παναγίας στη συνοικία των Αμπελοκήπων. Την πατρότητα και αυτής της ιστοσελίδας έχει ο π. Κωνσταντίνος, τα χρόνια που ο ίδιος υπηρετούσε τον ιερό ναό.

ΠΗΓΗ: ert.gr

loading...