Τα κράτη της Λατινικής Αμερικής, το ένα μετά το άλλο, ανακαλούν τους πρεσβευτές τους στη Βραζιλία

724182-1039541939.jpg

01-09-2016 4:40

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στη Βενεζουέλα για διαβουλεύσεις, καθώς το Καράκας καταδίκασε με έντονο τρόπο την καθαίρεση της πρώην προέδρου Ντίλμας Ρουσέφ και ανακάλεσε τον δικό του πρεσβευτή στην Μπραζίλια.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας ανακοίνωσε επίσης ότι ανακλήθηκαν οι πρεσβευτές της χώρας στη Βολιβία και στον Ισημερινό, δύο χώρες, οι αριστερές κυβερνήσεις των οποίων, επέκριναν επίσης έντονα την απόφαση της βραζιλιάνικης Γερουσίας να καθαιρέσει τη Ρουσέφ χθες Τετάρτη (31/8).

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες είχε ανακοινώσει ότι η κυβέρνησή του ανακάλεσε τον πρεσβευτή της χώρας στη Βραζιλία, μετά την καθαίρεση της πρώην προέδρου Ντίλμας Ρουσέφ από τη Γερουσία.

«Ανακαλούμε τον πρεσβευτή μας στη Βραζιλία» για διαβουλεύσεις σχετικά με τα «απαραίτητα μέτρα» μετά την εξέλιξη αυτή, έγραψε ο Μοράλες στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Η Βενεζουέλα και ο Ισημερινός επίσης ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν τους πρεσβευτές τους, ενώ η Κούβα έκρινε πως η καθαίρεση της Ρουσέφ εντάσσεται σε μια «ιμπεριαλιστική» επίθεση εναντίον προοδευτικών κυβερνήσεων στη Λατινική Αμερική.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...