Σε πανηγυρικό κλίμα η πρώτη εμπορική επιβατική πτήση ΗΠΑ-Κούβας (pics)


31-08-2016 18:04

Η επιβίβαση των πρώτων επιβατών έγινε σε εορταστική ατμόσφαιρα, υπό τα χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων – Ένα συγκρότημα σάλσα έπαιζε κλασικά κουβανικά τραγούδια, συνοδεύοντας τους επιβάτες.

Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία JetBlue εκτέλεσε σήμερα την πρώτη τακτική αμερικανική εμπορική πτήση από τις ΗΠΑ για την Κούβα μετά από 50 και πλέον χρόνια, ανοίγοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών.

Το αεροσκάφος της εταιρείας απογειώθηκε γύρω στις 17.05 (ώρα Ελλάδας) από το αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντας με προορισμό τη Σάντα Κλάρα. 

Η πτήση 387, που πραγματοποιείται κατόπιν μιας συμφωνίας στην οποία κατέληξαν Ουάσινγκτον και Αβάνα τον περασμένο Φεβρουάριο, αποτελεί «μια μεγάλη ιστορική στιγμή», τόνισε ο Μαρκ Γουέιλς, ο διευθυντής του αεροδρομίου. Την συνέκρινε μάλιστα με την πτώση του Τείχους του Βερολίνου ή με τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στη Σελήνη. «Είναι ένα μικρό αεροσκάφος για τους επιβάτες αλλά μια τεράσια πρόοδος για την επανασύνδεση της ανθρωπότητας», χαριτολόγησε.

Μια «νέα εποχή» ανοίγει για τους Κουβανούς ταξιδιώτες και για τις μεταφορές στο νησί γενικότερα, είπε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της JetBlue Μάρτι Σεντ Τζορτζ.

«Πρόκειται για έναν σημαντικό σταθμό στις σχέσεις των δύο χωρών», ανέφερε εξάλλου ο Χόρχε Ντουάνι, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Κουβανικών Μελετών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του NewsbombΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...