Αριστερή ντροπή: 92.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ στα Παιδικά Χωριά SOS

724015-xvriasos1443207397.jpg

31-08-2016 13:46

Δεν έμεινε ούτε ιερό ούτε όσιο στο κυνήγι των εσόδων. Η κυβέρνηση όπου από την ασφάλεια της αντιπολίτευσης μοίραζε υποσχέσεις και κατήγγειλε κάθε επιβάρυνση σε αδύναμους και αρωγούς αδυνάτων ζητά εν μέσω των δυσκολότερων καιρών υπέρογκα ποσά χρησιμοποιώντας τον ΕΝΦΙΑ, σε μια επανάληψη της φαρσοκωμωδίας και φέτος. 

Μετά το «Χαμόγελο του Παιδιού» που πήρε ραβασάκι για 57.313,31 ευρώ ήρθε η ώρα για τα «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας»  που καλούνται άκουσον άκουσον να καταβάλουν 92.000 ευρώ για την αποπληρωμή του φετινού ΕΝΦΙΑ.

Όπως ενημερώνει με σχετική ανακοίνωσή της η οργάνωση, το ποσό αυτό αντιστοιχεί «στη λειτουργία, για ένα ολόκληρο χρόνο, ενός Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που μπορεί να υποστηρίξει 300 οικογένειες με 450 παιδιά και να παρέχει εργασία σε δέκα εργαζομένους».

«Τα Παιδικά Χωριά SOS βοηθούν και υποστηρίζουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά βρίσκονται σε ανάγκη, όμως αυτό το έργο γίνεται όλο και δυσκολότερο κάθε φορά που εφαρμόζεται μια νέα φορολογική πολιτική κατά των σωματείων στη χώρα μας», προσθέτει.

Σε δήλωσή του, ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης, Γιώργος Πρωτόπαπας, αναφέρει ότι «για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να αδιαφορήσει για τις ανάγκες των πλέον αδύναμων κοινωνικά ομάδων, επιβάλλοντας παράλογη και βαριά φορολόγηση σε κοινωφελή ιδρύματα και σωματεία και θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη λειτουργία βασικών προγραμμάτων τους που φροντίζουν χιλιάδες παιδιά και ενήλικες».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...