ΠΡΟΣΟΧΗ: «Χαράτσι» 13 ευρώ σε κάθε αεροπορικό εισιτήριο – Σε ποια αεροδρόμια θα εφαρμοστεί

723735-23423423.jpg

30-08-2016 11:58

«Αεροδρομιόσημο» ύψους 13 ευρώ σε κάθε αεροπορικό εισιτήριο θα πρέπει να πληρώνουν από τις αρχές του 2017 οι επιβάτες που θα μετακινούνται από και προς τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία διαχειρίζεται η γερμανική εταιρεία «Fraport».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «τα Νέα», Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη και Οικονομικών, Ευκλείδη Τσκαλώτου, η οποία εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, καθορίζει τη διαδικασία χρέωσης, είσπραξης, διαχείρισης, ελέγχου – παρακολούθησης και ρύθμισης όλων των τεχνικών θεμάτων για τα νέα τέλη των αεροδρομίων.

Πρόκειται για απόφαση που προβλέπεται από τη σχετική σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Σύμφωνα με αυτή, το τέλος των 13 ευρώ ανά αναχωρούντα επιβάτη θα μπορεί να διατηρηθεί στο συγκεκριμένο ύψος για διάστημα περίπου τεσσάρων χρόνων, κατά το οποίο η κοινοπραξία της «Fraport» καλείται να υλοποιήσει συνολικές επενδύσεις 330 εκατ. ευρώ και στα 14 αεροδρόμια.

Στη συνέχεια, με την ολοκλήρωση των επενδύσεων, το «αεροδρομιόσημο» των περιφερειακών αεροδρομίων προβλέπεται να φτάσει ακόμα και τα 18 ευρώ!ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr