Βραζιλία: Τελευταία πράξη πριν τη βέβαιη καθαίρεση της Προέδρου Ρουσέφ για διαφθορά (Vid)

723672-dilma-rousseff.jpg

30-08-2016 6:25

Η διαδικασία της δίκης της προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμας Ρουσέφ φθάνει στο τέλος της σήμερα (30/8) με την καταληκτική συζήτηση στη Γερουσία και κατόπιν μιας ιστορικής ψηφοφορίας η οποία, εκτός απροόπτου, θα τερματίσει τη διακυβέρνηση της κεντροαριστεράς στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Οκτώ ημέρες μετά την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, η Βραζιλία επανέρχεται στη θλιβερή πραγματικότητα της χειρότερης ύφεσης των τελευταίων δεκαετιών και μιας δίχως προηγούμενο πολιτικής κρίσης που επιδεινώνουν τα σκάνδαλα διαφθοράς.

Από τις 09:00 (15:00 ώρα Ελλάδας) οι 81 γερουσιαστές, υπό τον συντονισμό του προέδρου του Ομοσπονδιακού Ανώτατου Δικαστηρίου Ρικάρντο Λεβαντόφσκι, θα ακούσουν για τελευταία φορά τα επιχειρήματα των δύο πλευρών, που θα έχουν πολλές ώρες στη διάθεσή τους για να εκφραστούν και να συζητήσουν.

Για τους υποστηρικτές της καθαίρεσης της Ρουσέφ, η πρώτη γυναίκα η οποία εξελέγη στην προεδρία της Βραζιλίας, το 2010, διέπραξε εγκλήματα που δικαιολογούν την καταδίκη της, καθώς παραποίησε τα στοιχεία για το δημόσιο έλλειμμα και ενέκρινε με διατάγματα δαπάνες του δημοσίου χωρίς το πράσινο φως του Κογκρέσου.

Οι συνήγοροί της αντιτείνουν πως όλοι οι προκάτοχοί της είχαν ακολουθήσει τις ίδιες πρακτικές και καταγγέλλουν ένα θεσμικό «πραξικόπημα» ενορχηστρωμένο από τον πρώην αντιπρόεδρό της και νυν σκληρότερο πολιτικό αντίπαλό της, τον Μισέλ Τέμερ, 75 ετών.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...