Ποια ανάπτυξη; Η ύφεση βαθαίνει και η κυβέρνηση θριαμβολογεί επάνω στα συντρίμμια της οικονομίας

723506-yfesi_1.jpg

29-08-2016 12:50

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και για ακόμη μία φορά έρχονται να διαψεύσουν τη θριαμβολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ περί δήθεν ανάπτυξης: Η Ελληνική Στατιστική Αρχή έδωσε σήμερα, Δευτέρα (29/08/2016) στη δημοσιότητα δυσμενέστερα στοιχεία σε ό,τι αφορά την πορεία του ΑΕΠ της χώρας για το β΄τρίμηνο του 2016.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η ύφεση κατά το β’ τρίμηνο άγγιξε το 0,9%, όταν η αρχική εκτίμησή της έκανε λόγο για μείωση του ΑΕΠ σε ποσοστό 0,7%. 

Με απλά λόγια: πάμε από το κακό στο χειρότερο!

Μεταξύ α’ και β’ τριμήνου, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε 0,2% έναντι αύξησης 0,3% της αρχικής εκτίμησης.

Επίσης, η ΕΛΣΤΑΤ αναθεώρησε – επί τα χείρω – σε ύφεση 1% την πορεία του ΑΕΠ για το α΄ τρίμηνο σε ετήσια βάση, από ύφεση 0,8% κατά την πρώτη εκτίμηση.

Σύμφωνα, πάντα, με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής, η δυσμενής αναθεώρηση είναι αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση. Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία (όπως του Ιουνίου για το Ισοζύγιο Πληρωμών) είτε τριμηνιαία (όπως για τον κύκλο εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και για την έρευνα εργατικού δυναμικού).

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, καθίσταται απολύτως σαφές ότι το πανηγυρικό tweet του κ. Τσίπρα περί ανάπτυξης, βασιζόμενο σε ένα άρθρο-ανάλυση των βρετανικών Financial Times, καταρρίπτεται βάσει των στατιστικών της ΕΛΣΤΑΤ.

Ταυτόχρονα, οι μετρήσεις καταδεικνύουν για πολλοστή φορά πως η «συνταγή» των Μνημονίων σε συνδυασμό με την υπέρμετρη φορολόγηση απομυζούν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο κεφάλαια ζωτικής σημασίας από την πραγματική οικονομία, οδηγώντας τους πολίτες στην εξαθλίωση και την απόλυτη φτωχοποίηση και τις επιχειρήσεις σε «λουκέτα» και μαζική φυγή προς το εξωτερικό.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...