Μας κόβουν καφέ, τσιγάρο και τιμόνι

unnamed

29-08-2016 11:17

Πρόκειται για το τρίπτυχο της επιτυχίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος περισσότερα από 30 δις καλούμαστε να καταβάλουμε σε φόρους στα κρατικά ταμεία έως το τέλος του κράτους. Κι αν λόγω… της ανύπαρκτης φοροδοτικής ικανότητας, ή της ασύλληπτης φοροδιαφυγής δεν τα καταφέρουμε, υπάρχει… εναλλακτική: Θα φέρουμε νωρίτερα την αύξηση του φόρου στα καύσιμα!

 

Κι από 1/1/2017 έχουμε κι άλλο «σιγουράκι» να χτυπηθούν οι ασθενέστερες τάξεις. Τα τσιγάρα και… κυρίως τον καφέ. Ως και 4 ευρώ πάνω θα πληρώνουν τον καφέ στο ράφι εκείνοι που… τον ετοιμάζουν από το σπίτι τους γιατί τους είναι συχνά αδύνατο να τον αγοράσουν απ’ έξω.

 

Η αύξηση στο ράφι θα ξεκινά από 17% και θα φτάνει το 29% για τον ελληνικό καφέ. Για τον καφέ των συνταξιούχων δηλαδή, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία όσων καταναλώνουν ελληνικό καφέ είναι άνθρωποι μεγαλύτερων ηλικιών.

 

Όχι φυσικά ότι για εκείνους που ψάχνουν έναν φθηνό καφέ στο δρόμο για τη δουλειά τους, η κατάσταση θα είναι ευκολότερη. «Δυο λεπτά στο φρέντο» λένε κάποιοι μαθηματικοί εγκέφαλοι. Η λειτουργία της αγοράς πάντως μας λέει ότι… πιθανότερο είναι να αυξηθεί… 2 ευρώ, παρά δύο λεπτά.

 

Φανταστείτε άλλωστε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος όταν θα κληθεί να πληρώσει… την παραγγελία καφέ του μήνα!  Με τέτοια αύξηση, όχι μόνο θα αναγκαστεί να βάλει καπέλο στον καφέ, αλλά θα μπει και στο γνωστό δίλημμα: Τι να πληρώσω πρώτα, τον προμηθευτή ή φόρους και εισφορές;