Μοσκοβισί καλεί Τσακαλώτο και Σταθάκη: Τηρήστε αυστηρά τις συμφωνίες

723430-moscovici-tsakalotos.jpg

29-08-2016 7:52

Στον «πάγο» αναμένεται να βάλει εκ νέου σήμερα ο Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί τόσο το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018, όσο και το αίτημα για μικρότερη εμπλοκή των Θεσμών στη «μικροδιαχείριση» του προγράμματος.

Το ίδιο είχε κάνει και τον Ιούλιο όταν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης του είχε θέσει τα σχετικά αιτήματα. Πλέον η σχετική απόρριψη δεν συνδέεται μόνον με τις «ιδεοληψίες» της ζώνης του ευρώ για το ελληνικό χρέος και με τις πιέσεις για έγκαιρη εφαρμογή των προαπαιτούμενων, αλλά και με την υπόθεση των ελληνικών στατιστικών στοιχείων του 2009 και τη δικαστική δίωξη του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου.

Το μήνυμα του Ευρωπαίου Επίτροπου προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη σήμερα στις Βρυξέλλες θα είναι «να μην αφεθούν η αξιολόγηση και η υπόθεση του χρέους όμηροι δικαστικών αποφάσεων» και να επιβεβαιωθεί η βούληση της Ελλάδος για τήρηση και σεβασμό των συμπεφωνημένων.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...