Αίγινα – Συγκλονιστική μαρτυρία: Περισυνέλεξα ένα παιδάκι ηλικίας πέντε ετών που έμοιαζε νεκρό…

723290-aigina-tragodia.jpg

28-08-2016 13:06

Ακόμη μία απίστευτη μαρτυρία ενός ανθρώπου που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στα συντρίμμια του καϊκιού «Αντωνία» που εμβολίστηκε από το ταχύπλοο «Ντουέντε» ανοικτά της Αίγινας έρχεται στο φως της δημοσιότητας, σε ένα τραγικό περιστατικό που ήδη εγείρει σοβαρά ερωτήματα σε ό,τι αφορά κυρίως τους πρωταγωνιστές του.

Ο εξάδελφος του αδικοχαμένου καπετάνιου Στέλιου Τρίμη, ο Π. Τρίμης κατέθεσε με λεπτομέρεια στους ανακριτές πώς βρέθηκε σχεδόν αμέσως στον τόπο του ναυαγίου, χωρίς καν να γνωρίζει πως επρόκειτο για το καΐκι του συγγενή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», όπου παρουσιάζεται απόσπασμα της δικογραφίας, ο Π. Τρίμης περιγράφει καρέ-καρέ όλα όσα συνέβησαν λίγα λεπτά μετά το ναυτικό δυστύχημα.

«Έντρομο ήρθε ένα παιδί και μας ενημέρωσε ότι μια βάρκα αναποδογύρισε και βρίσκονται άνθρωποι στη θάλασσα. Αμέσως επιβιβάστηκα στο καΐκι μαζί με έξι επιβάτες προκειμένου να συνδράμουν. Πλησίασα όσο πιο κοντά μπορούσα και πέταξα τα κυκλικά σωσίβια προς τους ναυαγούς. Από αυτούς δύο άτομα πιάστηκαν από τα σωσίβια και δύο ανέβηκαν μόνα τους.

Στη συνέχεια, και περίπου πέντε μέτρα από το σκάφος, περισυνέλεξα ένα παιδάκι ηλικίας πέντε ετών, το οποίο έμοιαζε νεκρό, και απέπλευσα άμεσα από το σημείο, προκειμένου να βγω γρήγορα στη στεριά για να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής μία επιβάτισσα παρείχε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί χωρίς αποτέλεσμα.

Τελικά, γύρισα στο λιμάνι της Πέρδικας, άφησα τους διασωθέντες και επέστρεψα στο σημείο του συμβάντος για να περισυλλέξω όποιον κινδύνευε».

 


loading...