Ξεχάστε τις Πανελλήνιες: Αυτές είναι οι σαρωτικές αλλαγές που έρχονται στην Παιδεία

723257-panellinies.jpg

28-08-2016 8:42

Τα πάνω – κάτω φέρνει η νέα πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για τη μεταρρύθμιση σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης της χώρας, με τις πανελλήνιες εξετάσεις να ρίχνουν, όπως όλα δείχνουν, οριστικά «αυλαία» και να αλλάζει ριζικά ο τρόπος εισαγωγής στα ανώτατα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα (ΑΕΙ – ΤΕΙ).

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, προβλέπεται η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω ενός συγκεκριμένου συντελεστή κατάταξης των υποψηφίων, επί του γενικού βαθμού πρόσβασης ή άλλων κριτηρίων επίδοσης.

Ενδεικτικά, το Υπουργείο εξετάζει την πλήρη κατάργηση των πανελλαδικών αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Νέου Λυκείου, οπότε θα μπορεί να εφαρμοστεί ο συντελεστής βαρύτητας επί του Εθνικού Απολυτηρίου.

Στο πλαίσιο του International Baccalaureate, το υπουργείο μελετάει τη δημιουργία ενός εθνικού απολυτηρίου που θα αποτελεί και το διαβατήριο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. «Το σύστημα πρέπει να αλλάξει και ο βαθμός απολυτηρίου θα αποτελεί τον βαθμό με τον οποίο θα εισάγονται οι υποψήφιοι στις σχολέςΣτόχος, με τις αλλαγές αυτές, είναι η αναβάθμιση του Λυκείου, και πρώτα πρέπει να προχωρήσουμε στην αναμόρφωσή του. Γι’ αυτό το λόγο είναι δύσκολο να ορίσω πότε θα μπορούσε να εφαρμοστεί το νέο εισαγωγικό σύστημα», σημειώνει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Γιάννης Παντής.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...