ΣΟΚ: Απόπειρα δολοφονίας κατά της Άνγκελα Μέρκελ

0ee18fab01a33abf301cdcb4b2e0eb58

27-08-2016 13:51

Η είδηση πως ένας άνδρας προσπάθησε να εισχωρήσει στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε την Άνγκελα Μέρκελ από το αεροδρόμιο στο κέντρο της Πράγας για τη συνάντησή της με τον Τσέχο πρωθυπουργό Μπόχουσλαβ Σομπότκα έκανε γρήγορα το γύρο του κόσμου.

Όλα δείχνουν πως πρόκειται για μια απόπειρα κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου, η οποία έτυχε και “θερμής” υποδοχής από διαδηλωτές.

Πρόκειται για κίνηση ενός ανθρώπου που διαφωνεί με την πολιτική της Μέρκελ (έχει ξανασυμβεί άλλωστε να υπάρξει «επίθεση» στην αυτοκινητοπομπή της) ή κάτι περισσότερο απ’ αυτό; Οι τσεχική αστυνομία μιλάει ξεκάθαρα για απόπειρα δολοφονίας της Μέρκελ!

Όλα συνέβησαν καθώς η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε την καγκελάριο της Γερμανίας κινούνταν από το αεροδρόμιο προς στην έδρα της κυβέρνησης της Τσεχίας για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Ένας άνδρας με ένα SUV μάρκας Mercedes επιχείρησε να διεισδύσει στην αυτοκινητοπομπή της Μέρκελ αλλά τον σταμάτησε άμεσα η αστυνομία. Ο οδηγός της Mercedes αρνήθηκε να υπακούσει στις διαταγές των αστυνομικών να σταματήσει και το έκανε μόνο όταν οι αστυνομικοί απείλησαν πως θα τον πυροβολούσαν! Σύμφωνα με την αστυνομία, επιχείρησε ακόμη και να «πατήσει» έναν αστυνομικό!

Ο άνδρας συνελήφθη όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιόζεφ Μπόκαν, σημειώνοντας πως «είναι ύποπτος για απόπειρα διάπραξης εγκλήματος και συγκεκριμένα για απόπειρα να χρησιμοποιήσει βία κατά ενός αξιωματούχου». Το περιστατικό διερευνάται από την αστυνομία της Τσεχίας.

“Χάρη στις ενέργειες των αστυνομικών, η ζωή της Άνγκελα Μέρκελ δεν κινδύνευσε» είπε ο Μπόκαν. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν ένα μπαστούνι, ένα δακρυγόνο και χειροπέδες.

Η επίσκεψη της Μέρκελ στην Πράγα δεν ήταν, γενικώς, εύκολη. Όχι σε πολιτικό επίπεδο, εκεί πήρε τη στήριξη που ήθελε για το προσφυγικό και τον ευρωπαϊκό στρατό. Έξω από την έδρα της κυβέρνησης την περίμεναν διαδηλωτές, με πλακάτ που την παρομοίαζαν με τον Χίτλερ και τη χαρακτήριζαν ναζί.